Cum sa obtii un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata privata

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
14.03.2022
Cum sa obtii un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata privata


Un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata privata reprezinta nevoia cea mai accentuata in zilele noastre. Perioada pandemica a transformat o parte din locuinta noastra intr-un birou, iar imbinarea celor doua aspecte nu a fost tocmai benefica pentru noi. Intr-adevar, pe masura ce ne indreptam catre o lume post-pandemica, acest obiectiv pare sa fie fruntas pe lista multor oameni, indiferent de profesie. Beneficiile echilibrului dintre viata profesionala si viata privata includ niveluri mai scazute de stres, rezultate imbunatatite in materie de sanatate, productivitate crescuta si o mai mare satisfactie in munca.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam cateva sfaturi pentru a va ajuta sa lucrati la un echilibru mai bun intre cele doua aspecte.

Simplifica fluxul de lucru
Daca ti-ai propus sa lucrezi mai mult timp la proiecte personale sau sa fii cu familia anul viitor, atunci este indicat sa te concentrezi pe eficientizarea fluxului de lucru pentru a elibera timp. O varianta prin care iti poti optimiza fluxul de lucru este sa apelezi la tehnologie deoarece aceasta te ajuta sa economisesti timp. Sunt numeroase aplicatii care te vor ajuta sa iti organizezi mai bine task-urile si sa le bifezi fara a avea nevoie de timpul de dupa program.

Seteaza blocuri de timp pentru diferite tipuri de sarcini
Daca ai stabilit o ora anume in fiecare zi pentru a raspunde la e-mail-uri si mesaje telefonice, un moment in care trebuie sa faci munca de teren sau un moment in care ai un brainstorming cu echipa din care faci parte, blocurile de timp iti eficientizeaza atat programul cat si sarcinile. Poti aranja aceste sarcini in jurul perioadelor in care esti mai productiv.

Stabileste limite
Limitele te ajuta sa nu amesteci viata profesioanala cu cea personala. Gandeste o rutina de oprire a muncii la o ora stabilita, in fiecare zi. Un pas mic, cum ar fi inchiderea dispozitivelor legate de munca, inchiderea biroului sau stabilirea unui obicei sanatos la sfarsitul zilei de lucru (de exemplu, sa gatesti cina pentru familie, sa plimbi cainele, sa te intalnesti cu prietenii), te va duce usor spre o rutina sanatoasa si necesara.

Regula de cinci
O pauza de cinci minute este o modalitate simpla, dar puternica, de a reduce stresul de la locul de munca. Micile pauze nu numai ca te ajuta sa iti limpezesti mintea, ci cu ajutorul lor iti imbunatatesti capacitatea de a face fata stresului si de a lua decizii bune.

Plimbarile fac minuni
Pe langa bine-cunoscutele lor beneficii fizice, exercitiile regulate reduc stresul, depresia si anxietatea. De asemenea, sistemul imunitar se intareste si astfel riscul de imbolnavire se reduce. Fa-ti timp in programul tau pentru a face o plimbare in timpul prânzului, a merge la sala sau a face orice activitate care te face sa te misti si sa te distrezi.

Practica hobby-uri in afara muncii
Hobby-urile sunt cheia pentru imbunatatirea echilibrului dintre viata profesionala si viata privata, deoarece ajuta la cresterea energiei, vitalitatii si creativitatii. Asigur-te asadar ca iti faci timp pentru a te angaja in ceva ce iti place, in afara muncii.

In final, va trebui sa constientizezi ce inseamna „echilibrul sanatos dintre munca si viata” pentru tine. Sper ca aceste sfaturi iti vor servi drept un bun punct de plecare pe masura ce lucrezi la atingerea acestui obiectiv.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro