Voie buna si piete colorate – Cele mai frumoase Targuri de Craciun din Europa

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
27.12.2021
Voie buna si piete colorate – Cele mai frumoase Targuri de Craciun din Europa

Cu sau fara zapada, sezonul de iarna si-a intrat in drepturi si o data cu el s-au dus la bun sfarsit si pregatirile marilor orase din Europa pentru crearea celor mai primitoare targuri de Craciun.
Astazi, targurile tematice au loc in pietele centrale, iar colindele, produsele culinare, accesoriile vestimentare si vinul fiert sunt nelipsite. Daca le-ai facut deja o vizita targurilor din tara noastra, te poti orienta sper cateva targuri apreciate si vizitate anula de o multime de turisti.

In materialul de blog imobiliar de astazi iti prezentam cele mai frumoase si populare targuri de Craciun din Europa.

1. Targul de Craciun din Strasbourg

Este cunoscut ca unul dintre cele mai vechi targuri din Europa, fiind deschis publicului pentru prima oara in anul 1570. Timpul a avut numai efecte pozitive asupra acestuia, iar astazi este amenajat in 11 zone diferite din centrul orasului francez. Turistii pot vedea in jur de 300 de casute cu produse diversificate si specifice perioadei in care se desfasoara.

2. Targul de Craciun din Budapesta

Multi romani si-au facut deja un obicei din vizitarea acestui targ, mai ales ca distanta dintre cele doua tari nu este atat de mare. Este cunoscut pentru frumusetea lui, pentru mancarurile traditionale si bauturile specifice, dar si pentru jocul de lumini de care se pot bucura turistii la fiecare editie. Totul se desfasoara in Piata Vorosmarty, unde sunt amenajate 100 de casute din lemn incarcate cu produse artizanale specifice locului si multe decoratiuni handmade.


3. Targul de Craciun din Viena

Este unul dintre cele mai mari targuri din Europa si cu siguranta unul dintre cele mai pomenite de catre turistii din toate colturile lumii. Exista mai multe targuri care se desfasoara aici, in piete diferite, printre care si cel din fata palatului Schonbrunn, unde imaginea de ansamblu este spectaculoasa. Si aici turistii se pot delecta cu mancare traditionala delicioasa. De asemenea, in jur de 60 de casute pun la dispozitie obiecte de Craciun dintre cele mai frumoase.4. Targul de Craciun din Praga

Bifat deja pe lista multor turisti cu targuri vizitate sau selectat ca urmatoarea vacanta de iarna. Targul din Praga este unul dintre cele mai apreciate din Europa si recunoscut indeseobi pentru suvenirurile disponibile, dar si pentru bauturile si mancarurile traditionale la mare cautare. Targul a castigat inima celor care il viziteaza si cu deserturile specifice.5. Targul de Craciun din Dresda

Detine titlul de cel mai vechi targ din Germania si din Europa, avand o vechime de peste 600 de ani. S-a inaugurat pentru prima data in anul 1434, iar de atunci incanta an de an populatia germana si nu numai. Deschiderea acestuia vine o data cu impletirea unui cozonac urias, care este impartit celor prezenti. Dulciurile, ornamentele de Craciun sau mancarurile tarditionale sunt si ele nelipsite.


6. Targul de Craciun din Helsinki

Finlanda are si ea mai multe targuri, insa cel mai cunoscut si important este cel din Helsinki. Acesta este deschis in fiecare an in Piata Senatului si este format din peste 100 de casute. Turistii pot achizitiona, printre altele, preparate traditionale finlandeze, jocuri pentru cei mici sau decoratiuni.Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: Google.com, Pinterest.com