10 lucruri care nu ar trebui să fie in casa ta, ci la gunoi

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
07.05.2020
10 lucruri care nu ar trebui să fie in casa ta, ci la gunoi

„Câte adună omul într-o viață?”, e întrebarea pe care fiecare dintre noi ne-am pus-o măcar o data când am fost puși în situația de a ne muta în casă nouă sau într-un apartament de închiriat. Strângem lucruri inutile, umplem sertarele “că cine știe când ne trebuie cutia aia” și ne aglomerăm casele fără sens.

Haideți să vedem împreună care sunt 10 lucruri care ar trebui să fie mai degrabă la gunoi, decât în locuința ta.

1. Agende în care nu scrii nimic. Dacă am avea puteri extraordinare și am putea vedea în casa tuturor oamenilor, am vedea că oricine are în casă măcar o agendă în care nu scrie nimic, pe care o mută din sertar în cutie și după în dulap. Slavă domnului, putem cumpăra de oriunde agende și putem alege dintr-o gamă diversificată. Așadar, de ce să faci arhivă?
2. Lenjerii de pat vechi. Știi despre ce vorbesc, nu-i așa? Acele lenjerii de pat vechi, uzate, care umplu dulapul deși știi că nu le vei mai folosi niciodată. Aruncă-le!
3. Cadouri nefolositoare. Sigur ai primit și tu un cadou nefolositor sau care nu e pe placul tău și știi că nu-l vei folosi niciodata – poate un ceas de perete, un tablou. Nu e cazul să le mai muți dintr-o casă în alta, nu le vei folosi niciodată.
4. Cabluri vechi, încărcătoare, telefoane. În fiecare lună se lansează cel puțin un telefon nou, un tip nou de încărcător sau tot felul de device-uri menite să ne facă viața mai ușoară. Chiar crezi că te vei întoarce la cele vechi?
5. Haine care nu-ți mai sunt bune. Mâna sus cine are măcar un obiect vestimentar care nu îi mai e bun. Ne umplem dulapurile și dressingurile cu lucruri pe care nu le purtăm, care nu ne mai sunt bune. Daca o haina nu ai mai purtat-o de un an e clar ca nu o vai mai folosi. La gunoi cu toate astea!
6. Resturi de materiale de construcție. O juma’ de sac de ciment, un pic de vopsea lavabilă, pensule uscate – pe care probabil speri că le vei folosi la un moment dat. Mai bine aruncă-le! Dacă va trebui să renovezi ceva, e mai bine să cumperi materiale noi de construcție: vor fi mai rezistente și mai ușor de întrebuințat.
7. Electrocasnice vechi, care au fost deja înlocuite cu unele noi. Pe cele vechi le-ai pus în cutia de pe dulapul din balcon sau în pivniță, nu-i așa? Poate a sosit momentul sa te debarasezi de ele si sa faci la locurile de depozitare sa fie mai aerisite.
8. Plasa cu pungi – o ai și tu în sertarul de la bucătărie, nu-i așa? Desfințează plasa cu pungi. În primul rând pentru că plasticul nu ajută la salvarea planetei și pentru că dacă vei cumpăra două plase de material textile vor fi mult mai rezistente si nu vor mai ocupa spatiu, inutil.
9. Produse la care nu le-ai mai verificat termenul de expirare. Cu toții avem cel puțin o cremă, o cutie de medicamente sau un sirop de tuse uitate undeva în dulapurile din baie. Nu le mai păstra, cu siguranță nu le vei mai folosi niciodată și tot ce faci este să aglomerezi spațiul fără sens.
10. Veselă și tacâmuri pe care nu le-ai arăta musafirilor. Pahare ciobite, farfurii care nu mai alcătuiesc de mult un set, tacâmuri desperecheate, toate ar trebui să dispară din locuința ta. Fă loc pentru lucruri frumoase, pe care să-ți fie drag să le scoți pe masa.
Foto credit: google.ro