Case de lemn – ecologie, economie si sanatate

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
14.05.2020
Case de lemn – ecologie, economie si sanatate
 
Considerat de mulți un material învechit, lemnul trăiește acum o a doua epocă de aur, iar casele de lemn sunt la mare căutare.
În Statele Unite, Peninsula Scandinavă sau Europa de Vest casele de lemn au deja o tradiție. Și pe bună dreptate. Lemnul este un material de construcție cu multe beneficii: este ecologic, are un preț mult mai bun comparativ cu cele din cărămidă sau beton și are numeroase avantaje pentru sănătate.


Ecologie

Lemnul ca material de construcție este de neegalat. Acesta este un material natural, ecologic, care nu generează deșeuri, de aceea este durabil, 100% reciclabil, reutilizabil, care ajută la atenuarea schimbărilor climatice.

Pentru fabricarea caselor din lemn, se folosesc de obicei specii locale, adică lemnul care crește aproape de locul unde urmează să fie construită casa. Acest lucru favorizează întinerirea pădurilor, deoarece prin tăierea copacilor bătrâni se plantează mai tineri și se efectuează curățarea vegetației, care în caz de incendiu este mai probabil să se încheie cu un rezultat catastrofal pentru proprietari. Totul este planificat pentru a nu dăuna naturii.

Economie
Datorită prețului mai mic al lemnului în comparație cu BCA sau cărămidă, aceste case sunt de obicei mai ieftine. Prețul diferă doar în funcție de caracteristicile casei, de dimensiunile alese, dar și de restul echipamentelor / compartimentărilor pe care doriți să le includeți.

În plus, acest material este un izolator bun și este ușor de transportat. Costul pe manoperă este și el mai mic, întrucât casele de lemn se construiesc mult mai repede.

Sănătate
Studiile au arătat că lemnul are multe beneficii pentru sănătate. Acesta ajută la îmbunătățirea somnului, reduce riscul de reumatism și îmbunătățește calitatea aerului pe care îl respirăm.

La nivel psihologic, este dovedit că lemnul ajută la reducerea riscului de depresie. De fapt, există terapia cu lemn, în care lemnul este folosit pentru a echilibra energia și pentru a tonifia corpul. În plus, nu există un ton mai primitor decât cel oferit de lemn.
Foto credit: google.ro