12 ore din viata unui agent imobiliar

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
20.09.2018
12 ore din viata unui agent imobiliar

La o primă impresie pare simplu să fii agent imobiliar, le prezinți oamenilor case, apartamente, aceștia aleg, cumpără, mergi acasă, petreci timp cu cei dragi, iar apoi odihnă pentru ca a doua zi să o iei de la capăt. Un scenariu ideal, am putea spune.

Să fii agent imobiliar nu este greu, dacă iubești oamenii și iubești să îi ajuți pe aceștia. De cele mai multe ori să găsești soluția ideală pentru un client care dorește să cumpere o nouă locuință cu banii agonisiți de-o viață este o activitate solicitantă, care necesită multă dedicare și atenție din partea noastră.” Asta mi-a spus colegul nostru Silviu Marin, unul dintre primii angajați din New Concept Living. Acesta fost de acord să ne spună cum arată o zi din viața lui de agent imobiliar și teamleader.

07:00AM – ”Încerc să mă trezesc în fiecare dimineață devreme, ca să mă pot bucura de o oră de liniște înainte să înceapă forfota în oraș și în agenție. De cele mai multe ori îmi încep ziua cu un espresso scurt, agenda și puțină ordine în gânduri. Telefoanele încep să sune devreme, astfel că sunt mereu cu agenda lângă mine, pregătit să notez. Cu experiența din ultimii ani am învățat că trebuie să fii organizat în vânzări. Sunt atent la nevoile clienților mei, mă străduiesc să găsesc varianta cea mai bună pentru aceștia, iar acest lucru se poate întâmpla în 2 săptămâni sau în 6 luni. Înțelegeți desigur de ce este bine să am totul notat, să fiu mereu pregătit să anunț un client când avem o ofertă nouă în portofoliu sau când o familie dorește să vizioneze o anumită casă.”

08:00AM – ”La această oră de cele mai multe ori iau micul dejun. Uneori mănânc acasă, dar cel mai mult îmi place să iau micul dejun în oraș alături de câțiva colegi sau parteneri, colaboratori. În acest fel reușesc să port discuții despre disponibilitățile de pe piața de imobiliare Sibiu, ansamblurile care se proiectează/construiesc sau aspecte de interes pentru echipa New Concept Living.”

09:00AM - ”La ora 9:00 sau chiar puțin înainte de 9:00 ajung la biroul nostru de pe Calea Dumbrăvii nr. 61 și pun ordine în agendă, alături de colega mea care mă ajută. Discut cu clientii, programez intalniri, interactionez cu restul echipei. Îmi place să programez întâlnirile pentru prima parte a zilei, deoarece am mai multă energie, iar traficul în oraș este mai lejer.”

11:00AM – ”La această oră sunt pe teren, la vizionări de imobile împreună cu clienții cumpărători. În tot acest timp sună și telefonul, astfel că trebuie să fiu atent și la acest aspect, fără să-mi iau focusul de pe clientul de la vizionare. Iubesc oamenii, iubesc să comunic cu aceștia și deși poate părea solicitant, de cele mai multe ori reușesc cu multă organizare, dedicare și un strop de umor să împac ambele câmpuri.

Nu sunt doar om de vânzări, sunt în primul rând consilier imobiliar. Îmi place să îi ajut pe clienții mei să vadă plusurile și minusurile proprietăților pe care le vizionează, să înțeleagă unde se poate face compromis și unde nu, să realizeze importanța cartierului în care vor achiziționa sau alte aspecte de interes pentru dânșii. Asta necesită timp, dar prefer să îmi programez o întâlnire sau două și să fiu acolo prezent 100%, decât să fușeresc cinci clienți în aceeași zi. Calitatea primează și stiu că este valabil și în cazul colegilor mei.”

13:30PM – ”Ora prânzului mă găsește cel mai probabil la masă împreună cu unii colegi din echipa New Concept Living, cu managerul nostru sau cu vreun dezvoltator imobiliar. Agenția noastră are cel mai mare portofoliu de locuințe noi din oraș, iar acele ansambluri rezidentiale preluate de mine sunt în responsabilitatea mea: mă asigur că suntem la curent cu disponibilitățile, că prețurile sunt la zi și pe siteurile noastre, urmând apoi să comunic aceste detalii și colegilor mei.”

16:00PM – ”Sunt norocos să am o colegă care mă ajută cu promovarea anunțurilor din portofoliul meu, dar după amiaza de obicei mă ocup și eu de același lucru. Este foarte important să fiu mereu la curent cu ce se vinde în oraș, pentru a îi putea ajuta pe clienții mei în cel mai eficient mod posibil.”


17:30PM-  ”În jurul orei 17:00, 17:30 plec spre casă, nu înainte de a îmi programa toate întâlnirile pentru a doua zi. Au trecut deja câțiva ani de când activez pe piața de imobiliare Sibiu, astfel că mă bucur să primesc recomandări de la persoanele pe care le-am ajutat deja să-și vândă locuința sau să-și găsească un apartament. Aceștia mă sună să îi ajut, astfel că în acest moment al zilei programez preluările de imobile sau vizionările. Este adesea dificil să găsim ora ideală atât pentru clientul cumpărător cât și pentru vânzător, așadar este nevoie de o comunicare bună și de o punctualitate riguroasă.
Să fii agent imobiliar poate fi foarte solicitant uneori, dar recompensele și satisfacțiile sunt pe măsură.”


19:00PM –”Știu că „o minte sănătoasă locuiește într-un corp sănătos„. Astfel că în jur de ora 19:00, două zile pe săptămână merg la fotbal. Alteori ies la o vorbă cu prietenii mei sau merg la un film. Se întâmplă adesea ca și aici să discutăm despre imobiliare. Sunt pasionat de ceea ce fac, prietenii mei știu asta și nu pierd nici o ocazie să mă întrebe ce mai e nou în oraș, care sunt trendurile sau prețurile. ”

Foto credit: New Concept Living
Pentru a vedea oferta de imobiliare Sibiu din portofoliul lui Silviu Marin click aici.
Urmărește-ne și pe pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare din Sibiu.
Urmărește-ne și pe contul nostru de youtube pentru video-urile proprietatilor noastre.