14 motive pentru care sa investesti intr-o proprietate din Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
19.09.2018
14 motive pentru care sa investesti intr-o proprietate din Sibiu
 
„Numele tatălui, al Fiului, pe-aici e drumul Sibiului” spune un joc de cuvinte care a fost rostit măcar o dată în viață de fiecare sibian. Orașul din inima Transilvaniei are multe puncte forte și este vizitat an de an de mii de turiști din toată lumea. În plus, orașul se transformă văzând cu ochii, deci hai să vedem de ce o investiție imobiliară în Sibiu este o idee excelentă.
Motivele nu sunt în ordinea importanței, noi considerăm că toate sunt la fel de relevante!

1. În Sibiu încă se circulă decent!
Cârcotașii vor menționa aici faptul că pe unele artere este aglomerație la orele de vârf. Așa este, doar că per ansamblu ne bucurăm că se circulă bine comparativ cu alte orașe din România.

2. Sibiul este un oraș liniștit, în care cetățenilor nu le este teamă să meargă acasă pe jos chiar și la ore târzii, să-și lase copii să meargă la școala din apropiere pe jos sau să se bucure de o plimbare chiar și în cartierele limitrofe.

3. Lacul lui Binder va fi și el amenajat într-un loc unic din Sibiu. Conform sursei ”Turnu Sfatului”, lacul va avea sisteme cu cabluri pentru practicarea schiului nautic, debarcader pentru caiace, amfiteatru cu scenă plutitoare și maluri amenajate pentru plajă”. Toate aceste aspecte aduc un plus de valoare proiectului „Lake Residence”, locatia fiind de o frumusete deosebita, aproape de centrul orasului Sibiu.

4. Cei 7 ani de acasă nu le lipsesc sibienilor. Nu că suntem noi de-aici, dar considerăm că sibienii sunt oameni faini și amabili, pe care oricine ar vrea să-i aibă în preajmă. Desigur, fiecare pădure are uscăciunile ei, dar noi preferăm să ne focusăm pe plusuri. Primăria Sibiu desfășoară chiar acum o campanie ”Orașul celor 7 ani de acasă”, un motiv în plus pentru care ne bucurăm că locuim în Sibiu.

5. Grădinițe, școli, universități. Pentru toate gusturile si preferintele. Părinții sibieni își duc copiii la grădinițe private în care aceștia pot învăța doar în limba germană încă de mici, spre exemplu. Există numeroase școli generale de prestigiu, iar liceele și facultățile din oraș atrag în fiecare toamnă elevi și studenți din toată regiunea. De asemenea există numeroase programe de After School, cu tot felul de activități pentru prichindei. Companiile multinationale care activeaza la Sibiu chiar deschis gradinite intern, pentru a facilita viata angajatilor.

6. Locurile de muncă din Sibiu s-au înmulțit considerabil în ultimul deceniu când numeroși investitori din țară și din străinătate au decis să-și mute afacerile la noi. Rata șomajului este aproape de 0, iar nivelul de viață al sibienilor a crescut foarte mult. Vedem asta și din prisma faptului că cererea de apartamente de vanzare in Sibiu a crescut.

7. Orașul este o atracție pentru toți românii, dar și pentru turiștii din afara granițelor. Se întâmplă adesea să auzim diverse limbi străine pe străzile înguste din orașul vechi, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Piața de imobiliare Sibiu s-a dezvoltat și pe sectorul de închirieri în regim hotelier, un simplu search pe website-urile de profil va dovedi acest lucru.

8. Aeroportul din Sibiu
asigură o conexiune destul de facilă între Sibiu și câteva orașe mari din Europa. Este simplu pentru turiști să vină la noi, dar e simplu și pentru noi să luăm un lowcost pentru un citybreak relaxant în Europa.

9. Festivalul internațional de teatru de la Sibiu a devenit cunoscut în toată lumea și iubitorii de artă și de teatru își rezervă din timp biletele an de an în fiecare vară, iar sala Faust amenajată special pentru acest spectacol se dovedește a fi neîncăpătoare de fiecare dată. Tot vara la Sibiu are loc și Festivalul de Jazz, o altă atracție pentru iubitorii de artă.

10.Centura Sibiului le face viata mai frumoasa sibienilor: aceasta este una dintre cele mai practice și mai frumoase centuri ocolitoare din țară.

11. Aproximativ jumătate din populația Sibiului este vorbitoare de germană sau engleză. Orașul nu este ”european” doar cu numele, iar acesta este probabil un motiv esențial pentru care ne bucurăm de prezența turiștilor și a investitorilor.

12. Peste 50 % din sibieni fac parte din clasa de mijloc. Când pătura mijlocie este cea dominantă într-un oraș și nu există discrepanțe sociale majore, vorbim despre echilibru și despre o societate sănătoasă. Ca cea de la Sibiu.

13. Sibiu Street Art Festival este demersul care usor, usor schimba imaginea orasului. Zeci de cladiri au fost deja reconditionate si frumos pictate: scoli, Casa de Cultura, Sala Transilvania sau simple blocuri cu apartamente de vanzare in Sibiu au prins culoare datorita acestui proiect.

14. Ultimul, dar nu cel din urmă, shoppingul până acum precar la Sibiu va căpăta amploare din toamna anului viitor. Lângă Podul Gării se construiește cel mai mare Promenada Mall din regiune, cu spații de joacă pentru copii, loc de luat masa, zeci de magazine, cinematograf. Încă puțin, dragi sibieni! Încă puțin!

Vezi cea mai mare platformă imobiliară din Sibiu AICI.
Urmărește-ne și pe pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu toate ofertele imobiliare noi din Sibiu.

Photocredit: Paul Brus Photography.