5 lucruri care cresc pretul unui apartament de vanzare

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
07.12.2018
5 lucruri care cresc pretul unui apartament de vanzare


Atunci cand cumpara un apartament de vanzare in Sibiu, multi dintre clientii nostri se gandesc imediat la o posibila oportunitate de a il revinde. Astfel, este important sa stiti care sunt 5 dintre cele mai importante aspect care cresc pretul / valoarea unui apartament.
Analizeaza-le cu atentie inainte sa cumperi o noua locuinta, căci nu știi niciodată când va fi nevoie să il revinzi.

1. Zona in care se afla apartamentul de vanzare este importanta ocupa primul loc in topul aspectelor care cresc pretul apartamentului de vanzare. Atunci cand apartamentul este situat in zona centrala, aproape de scoli si gradinite, langa centru comercial sau dimpotriva aproape de parcuri si spatii verzi, sunt sanse mici ca pretul lui sa scada pe masura ce trece timpul.

2. Un stil aparte sau o poveste deosebita in spatele apartamentului de vanzare. Daca a fost construit sau proiectat intr-un anumit stil sau de un arhitect celebru, apartamentul va avea mereu un pret bun, atat timp cat ajunge pe mana unor proprietari care sunt buni conservatori. De asemenea, povestea din spatele constructiei sau celebritatea proprietarilor anterior fac ca pretul unui apartament sa fie mereu sus. ( ex. O proprietate din Cluj s-a vandut cu 20 000 de euro mai mult doar pentru ca un poet maghiar recunoscut a locuit acolo in secolul 18) .

3. Privelistea de care se bucura apartamentul de vanzare garanteaza si ea un pret bun, in cazul in care te gandesti la revanzare. Spre exemplu, un apartament care are o vedere panoramica catre munti , se bucura de altfel si de un pret mai ridicat, pentru majoritatea oamenilor acest aspect fiind unul dintre cele mai importante in alegerea unui apartament.

4. Disponibilitatea locului de parcare sau a garajului. Acest aspect este esential in alegerea unei locuinte din mai multe puncte de vedere. Clientii care cauta confort si siguranta vor fi dispusi sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a achizitiona o locuinta care are astfel de beneficii. In cazul unui apartament de bloc, costul garajului poate sa creasca in functie de materialele care sunt folosite in construirea lui. De altfel, un loc de parcare creste pretul unui apartament in comparatie cu o proprietate similara, dar fara un loc de parcare.

5. Sistem de incalzire prin centrala termica proprie. Acesta este un alt aspect care sare in ochi cumparatorilor de apartamente care isi doresc un sistem de incalzire in regim propriu, cele cu sistemul de incalzire legat la reteaua centralizata de termoficare fiind de domeniul trecutului.

Data viitoare cand te gasesti in situatia de a cauta un nou apartament de vanzare, este important să iei in considerare toate aspectele mentionate anterior, astfel ele pot creste pretul apartamenului si pot evidentia avantajele acestuia.

Foto credit: shutterstock.ro