S-a dat liber la achiziţia mai multor imobile cu TVA de 5 % de catre aceeasi persoana

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
21.01.2019
S-a dat liber la achiziţia mai multor imobile cu TVA de 5 % de catre aceeasi persoana

Începând cu 21 ianuarie 2019, orice român are posibilitatea de a achiziţiona oricâte locuinţe doreşte cu TVA de doar 5 %, acest lucru având un impact pozitiv în piaţa imobiliară rezidenţială, spun specialiştii.

Până acum, orice persoană fizică din România putea achiziţiona o singură locuinţă beneficiind de TVA de doar 5%. Pentru a cumpăra a doua locuinţă, cumpărătorii erau nevoiţi să scoată din buzunar taxa pe valoare adăugată de 19%.

Un plus atât pentru cetăţeanul de rând, cât şi pentru jucătorii imobiliari
Noua lege aprobată de Guvern le permite doritorilor să îşi cumpere încă o locuinţă cu TVA mic, dar acest aspect este de bun augur şi pentru investitorii din segmentul rezidenţial. Aceştia vor putea face mai multe achiziţii de apartamente pentru a le închiria ulterior. De asemenea, specialiştii menţionează că acest lucru va stimula lichiditatea si va determina în viitor preţuri mai bune pentru imobilele de închiriat.

Condiţiile TVA-ului de 5% pentru locuinţe
Abia după ce sunt îndeplinite cumulativ câteva condiţii impuse de Guvern, cumpărătorii vor avea posibilitatea de a achiziţiona şi a doua locuinţă cu TVA de doar 5%. În primul rând, preţul locuinţei de vânzare nu trebuie să depăşească 450.000 lei ( 100.000 de euro ), iar suprafaţa utilă a locuinţei nu trebuie să fie mai mare de 120 de mp utili.
O dată cu noua lege intrată în vigoare dispar şi restricţiile legate de suprafaţa maximă a terenului pentru locuinţele care beneficiază de TVA mic:  începând de astăzi, cumpărătorii îşi vor putea alege case cu teren mai mare de 250 mp, dacă sunt îndeplinite condiţiile de mai sus.

Ce oferte de pe piaţa de imobiliare Sibiu întrunesc aceste condiţii?
Oferta noastra imobiliară cuprinde multe proprietăţi care trec cu brio condiţiile impuse de Guvern o dată cu aprobarea noii legi. Cumpărători pot achiziţiona atât apartamente cu 2 camere în centrul istoric al Sibiului, apartamente cu 3 camere în cartierele bune din oraş, dar şi case de tip duplex sau triplex.

Vezi oferta noastră completă aici:
www.newconceptliving.ro
Foto credit: shutterstock.ro