5 moduri prin care clientii pot ingreuna munca agentului imobiliar

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
30.03.2022
5 moduri prin care clientii pot ingreuna munca agentului imobiliar


Achizitionarea unei locuinte este un proces important si trebuie gandit pe termen lung. Adesea vine la pachet cu stres si anxietate. Tindem sa ne bazam doar pe fortele proprii si nu concepem nici un fel de ajutor din exterior, mai ales daca ne gandim ca persoana respectiva ne-ar putea insela.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca agentul imobiliar este un tovaras de drum care iti este alaturi in cea mai importanta calatorie pe care o faci in viata. Acesta este pregatit sa creeze toate conditiile necesare pentru a facilita tranzactia imobiliara. Prin experienta si obiectivitate, agentul te ajuta sa fii mai aproape de acel rezultat imediat pe care il urmaresti. Exista, totusi, momente in care agentul imobiliar este vazut, de catre client, ca un inamic. Acest comportament nu numai ca afecteaza cautarile si demersurile realizate de agentul tau, dar, in cele din urma, pot actiona si împotriva ta.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam cinci comportamente ale cumparatorilor care pot face viata grea agentilor imobiliari.

1. Negocierea fara agentul tau

Multe au fost situatiile in care cumparatorul a incercat sa preia fraiele discutiilor, mai ales ale celor legate de pretul ofertei discutate. Aceasta este una dintre sarcinile agentului imobiliar care, prin prisma experientei, te va reprezenta in conformitate cu cerintele tale. Comunicarea dintre cumparator si vanzator poate deveni foarte dezordonata si frustranta, atunci cand sunt implicati agenti imobiliari. Foloseste-te de experienta agentului pentru toate lucrurile care tin de negociere, stabilirea detaliilor si conditiilor contractuale.

2. Propunerea unor preturi nerealiste

Exista cumparatori care vizioneaza mai multe locuinte si pentru fiecare dintre ele au o oferta. Acestia pleaca de la o premisa gresita, aceea ca orice se poate negocia si ofera de cele mai multe ori un pret nerealist, mult mai mic decat valoarea reala a imobilului. Putem spune ca aceasta este o modalitate prin care potentialul cumparator ’’isi incearca norocul’’, fara a analiza mai amanuntit daca imobilul in cauza se pliaza pe nevoile si cerintele lui. Ofertele nerealiste pot fi o pierdere de timp pentru toti cei implicati si, chiar daca vanzatorul ar accepta pretul propus, pentru cumparator acest lucru poate insemna o investitie pierduta pe termen lung.

3. Lucrezi cu un agent o perioada lunga de timp, apoi schimbi 

Acesta este probabil unul dintre cele mai frustrante lucruri cu care trebuie sa se confrunte agentii imobiliari. Da, face parte din task-urile jobului. Dar ca si in cazul altor locuri de munca, daca petreci luni de zile incercand sa vinzi un produs cuiva, esti dedicat si acorzi atentie tuturor detaliilor, iar mai apoi vezi ca clientul merge la alta companie pentru a cumpara acelasi produs, este frustrant in cele din urma.

4. Vizionari nejustificate

Vizionarile sunt importante pentru ca, prin intermediul lor, poti cunoaste mai indeaproape imobilul de care esti interesat, iar discutiile cu proprietarul iti vor aduce toate informatiile care te intereseaza. Problema apare atunci cand acestea devin o exagerare. E normal sa vezi un imobil de mai multe ori, mai ales daca te gandesti serios sa il achizitionezi, insa poate deveni o pierdere de timp, in cazul in care vizionarile nu sunt justificate, mai ales in momentul in care proprietarii inca locuiesc acolo.

5. Nu stii ce vrei de la locuinta ta

Da, toata lumea se razgandeste din cand in cand, dar daca nu esti sigur ca vrei sa cumperi un imobil sau nu stii sigur ce imobil sa cumperi, poate este mai bine sa sistezi cautarile. Daca intr-adevar nu stii ce cauti, nu ai idee despre bugetul in care te incadrezi si nu intelegi care sunt nevoile tale, cautarea poate fi foarte dificila chiar si pentru agent imobiliar experimentat. Inainte de a contacta un agent imobiliar si de a porni pe acest drum, incearca sa iti organizezi gandurile si cerintele, astfel incat sa ajungi exact la produsul mult visat.

Agentia Imobiliara New Concept Living tranzactioneaza apartamente de vanzare in Sibiu, case de vanzare in Sibiu, terenuri de vanzare in Sibiu. Vezi oferta noastra completa aici. Vezi echipa noastra din Sibiu aici.

Abia asteptam sa ne cunoastem!