Ce ar fi mai bine sa fac? Sa cumpar o locuinta sau sa inchiriez una?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
04.04.2022
Ce ar fi mai bine sa fac? Sa cumpar o locuinta sau sa inchiriez una?


Ce ar fi mai bine sa fac?
Sa inchiriez o locuinta sau sa achizitionez una?

Cu totii am trecut la un moment dat prin aceasta dilema si am incercat sa gasim raspunsuri si sa adunam informatii din toate partile inainte de a lua o decizie finala.
Oamenii simt adesea ca imbogatesc pe altcineva prin inchirierea unui imobil. Si, intr-o masura, este complet adevarat. Cu toate acestea, cumpararea unei locuinte nu este pentru toata lumea. Sa aruncam o privire mai atenta, in cazul in care nu esti sigur daca ar trebui sa inchiriezi sau sa cumperi o casa.

Iti permiti o locuinta?
Cand sunt pe punctul de a apela la un credit ipotecar, multi oameni isi spun: „Nu este cu mult mai mult decat platesc acum pe chirie”. Insa, este indicat sa iei in considerare ca trebuie sa platesti si pentru reparatiile de care e nevoie in mod constant, pentru taxe si alte amenajari sau modificari pe care vrei sa le faci. In momentul in care inchiriezi o locuinta, nu trebuie sa iti faci griji pentru aceste cheltuieli. In unele cazuri, utilitatile pot fi chiar incluse in pretul de inchiriere.

Ai un venit constant?
Persoanele care doresc sa achizitioneze o locuinta, fie aleg sa plateasca cash, fie au facut deja o simulare la banca pentru aprobarea unui credit. Insa, pentru a acoperi costul unui credit ipotecar este obligatoriu sa demonstrezi ca ai un venit constant, adica un loc de munca stabil.
Din pacate, daca nu poti dovedi acest lucru, este posibil sa ai probleme in a gasi o banca care sa iti acorde o ipoteca.

Ai un fond de urgenta?
Chiar daca ai un avans si iti poti permite platile ipotecare lunare, ideal ar fi sa te gandesti de doua ori inainte sa achizitionezi o locuinta fara sa ai in spate un fond de urgenta pentru cel putin 3-6 luni de cheltuieli. Vrei sa ai banii gata pregatiti in caz ca apar anumite urgente, cum ar fi defectarea aparatului de aer conditionat in mijlocul verii sau o scurgere de apa etc. Daca locuinta este a ta, nu poti suna proprietarul pentru a face reparatii. Totul depinde de tine acum.

Vrei sa faci o investitie?
Oamenii simt adesea ca inchirierea unei case inseamna sa-si arunce banii pe fereastra. Cand cumperi o casa, faci o investitie buna. Odata ce ipoteca este platita, vei avea ceva care poate fi vandut cu un potential profit.

Vrei ca acasa sa fie exact pe gustul tau?
Atunci cand locuiesti in chirie nu prea ai libertatea sa amenajezi casa dupa bunul gust si nici nu merita investitia financiara in casa care nu este a ta si din care te poti muta oricand. In schimb, daca ai locuinta proprie, iti poti amenaja camerele exact cum vrei ca sa te bucuri din plin de ceea ce inseamna ACASA.

Indiferent ca vrei sa cumperi sau sa inchiriezi, poti apela cu incredere la serviciile noastre!
Vezi oferta noastra completa de apartamente de vanzare in Sibiu aici: https://www.newconceptliving.ro/apartamente-de-vanzare/sibiu-33/1
Vezi oferta noastra completa de case de vanzare in Sibiu aici: https://www.newconceptliving.ro/case-de-vanzare/sibiu-33/1

Urmareste ne si pe pagina noastra de facebook @new concept living
Urmareste-ne si pe contul nostru de youtube. @new concept living