6 mega proiecte rezidentiale care vor schimba marile orase din lume pana in 2035

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
10.09.2019
6 mega proiecte rezidentiale care vor schimba marile orase din lume pana in 2035
Lumea este într-un proces superb de urbanizare și modernizare, iar migrația spre marile orașe este de neoprit și fără precedent. De altfel, Națiunile Unite au declarat că statisticile anunță o creștere considerabilă a populației globale.

Pentru a suplini această cerere masivă și pentru a decongestiona aglomerația, orașe din Europa, America sau Asia construiesc proiecte rezidențiale spectaculoase și grandioase, numeroase școli, parcuri și centre medicale. Dezvoltarea infrastructurii vine la pachet pentru a îmbrățișa această creștere.

Orașe precum Shanghai, Cairo, New York, Paris, Tokyo sau Madrid sunt într-un proces masiv de schimbare înurmătoarele decenii. Iată cum și de ce!

Todtown – Shanghai


Proiectul futurist din Minhang District – Shanghai este intitulat Todtown și va fi finalizat până în anul 2020, spune dezvoltatorii.
Întregul proiect rezidențial include peste 1,000 de apartamente, zone comerciale întinse pe sute de mii de metri pătrați, spații de birouri și un centru cultural. De asemenea, Todtown va avea numeroase spații verzi, după cum se vede și în randarea alăturată. Construcția a început în 2014 și costurile depășesc 1.5 miliarde de dolari.

Noul Cairo

La est de capitala Egiptului se construiește în acest moment un oraș în adevăratul sens al cuvântului, cu suprafața de sute de km pătrați, alcătuit din peste 20 de ansambluri rezidențiale. Aici vor fi case și apartamente suficiente pentru a găzdui peste 5 milioane de persoane.

Pe lângă asta, Noul Cairo va avea peste 1,000 de noi moschei și lăcașuri de cult, aproape 2,000 de noi centre de învățământ, 600 de spitale și centre medicale, numeroase săli de conferință și business și cel mai mare parc din lume. Abia așteptăm să vedem cum va arăta, măcar în poze.

Proiectul valorează 45 miliarde de dolari și este finanțat în mare parte de dezvoltatori chinezi. Construcția a început în 2015 și va fi finalizată complet abia în 2022.

New York – Noul World Trade Center

După atacurile teroriste din 2001, arhitecți celebri și ingineri au proiectat, gândit și analizat noi proiecte rezidențiale care să umple locul care a găzduit mulți ani faimoasele turnuri gemene din New York City.

În iulie 2017 o mare parte din acest proiect a fost finalizată: cel mai înalt zgârie-nori din oraș, Freedom Tower a fost construit împreună cu monumentul și muzeul 9/11. În aceeași zonă au fost date în folosință un centru comercial și un parc. Însă americanii nu se opresc aici. Până în 2020 vor mai construi încă 3 turnuri, o biserică și un centru cultural în aceeași zonă.

Europa City – Paris

În 2016 capitala Franței a început construcția unui “orășel” de 8.6 milioane de metri pătrați în zona de nord a metropolei franceze, numit Europa City.

Proiectul a fost gândit de danezii de la Bjarke Ingels Group, care au construit și sediul Google din California. Europa City este un mix wow de case, apartamente, studios, centre comerciale, magazine, piețe, teren de golf și chiar și o pârtie artificială de ski.

Proiectul valoarează 3.4 miliarde de dolari și în ciuda faptului că este amplasat într-o suburbie, va conecta zona cu Parisul urban și va reduce aglomerația din zonele centrale. Proiectul va fi finalizat complet în 2024.

Tokio - peste 45 de noi zgârie nori

Capitala Japoniei se pregătește intens de Jocurile Olimpice din 2020, fapt care a determinat demararea a zeci de noi proiecte rezidențiale în oraș. Peste 45 de blocuri noi vor zgâria nori din Tokyo până la acest eveniment. 

Multe dintre ele vor fi în zona Shibuya din metropola japoneză. Turnurile vor găzdui mii de unități locative, dar și spații de birouri, centre comerciale și parcuri. Proiectul de dezvoltare numit Shibuya River include o faleză pietonală pe malul râului, unde sute de magazine și restaurant și-au deschis deja porțile.

Întregul proiect valorează zeci de miliarde de dolari și va fi finalizat până în anul 2027, spun investitorii.

Castellana Norte – Madrid

Un proiect rezidențial de mare avengură se construiește și în capitala Spaniei. Proiectul valorează nu mai puțin de 7 miliarde de dolari, se va numi Castellana Norte și va fi amplasat în zona de nord a orașului.

Zona industrial în care se aflau doar câteva case și niște hale abandonate va fi populate de clădiri moderne din sticlă, zgârie nori, parcuri, poduri, etc. Complexul va putea găzdui aproximativ 17,000 de oameni și va fi finalizat până în 2035.Sursa info: futurism.com
Foto: DCN
Text: Magdalena Gliga