Amenajarea unei garsoniere prin delimitarea spatiilor

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
24.04.2020
Amenajarea unei garsoniere prin delimitarea spatiilor


Amenajarea unei garsoniere poate fi o mare provocare pentru cei care doresc sa o faca cat mai utila, cu un design placut si modern.

Garsonierele sunt cea mai ieftina si buna varianta pentru orice inceput de drum, atat pentru un cuplu, cat si pentru orice persoana care doreste sa aiba locuinta ei. In general garsonierele au o suprafata utila cuprinsa intre 25 mp si 40 mp. Pe piata de imobiliare Sibiu exista atat garsoniere de vanzare decomandate sau semidecomandate, cu bucataria separata, cat si garsoniere tip studio. Atat pentru prima categorica, cat si pentru cea de-a doua categorie, exista solutii practice de amenajare.

Ne-am gandit ca acest material iti poate fi de folos si de aceea ne-am documentat pentru a-ti oferi niste solutii cat mai bune in amenajarea unei garsoniere.

Atunci cand o garsoniera nu are bucataria delimitata prin pereti de zona de dormit sau zona de zi, aceasta poate fi delimitata si intr-un alt mod. Astfel cu putina imaginatie se poate crea un spatiu util si placut, cu toate zonele bine delimitate.
Va oferim cateva variante care vor ajuta ca toate zonele dintr-o garsoniera de tip studio sa fie delimitate.

1. Spatiul de dormit poate fi delimitat printr-un perete de sticla culisant. Un astfel de perete va separa zona de dormitor de celalalte zone fara a obstructiona lumina naturala. Astfel in timpul zilei spatiul nu va fi unul inghesuit, iar atunci cand zona de dormit trebuie folosita acest perete poate inchide spatiul de dormit. Pentru mai multa intimidate, acest perete poate fi realizat dintr-o sticla mata.

2. O alta varianta practica si totodata frumoasa pentru delimitarea spatiului de zi fata de cel de dormit, este o biblioteca deschisa pe ambele parti sau doar pe partea din zona de zi. In plus, aceasta poate fi un spatiu util de depozitare, atat pentru carti, cat si pentru alte lucruri care pot fi lasate la vedere.
3. Spatiul de gatit poate fi delimitat fata de spatiul de zi sau de dormit printr-o insula sau printr-un corp de bar. Pe langa aspectul placut, acestea pot fi foarte utile. Un corp insula sau unul tip bar, pot fi folosite atat pentru depozitare cat si pentru a lua masa, creand senzatia de separare a spatiilor.

4. Un alt element care poate delimita spatiile dintr-o garsonieta, poate fi un dulap cu oglinzi aplicate pe usi. Oglinzile au menirea de a mari spatiul, iar daca este pus intr-o pozitie strategica au un rol important in a crea luminozitate spatiului.

5. Panourile decorative pot fi o alta optiune buna pentru separarea spatiilor. Materialele din care se confectioneaza aceste panouri pot fi MDF sau chiar PVC, a doua optiune fiind mai ieftina si mai usor de aplicat. Acestea vor da casei un aer personalizat si modern.

6. Delimitarea spatiilor poate fi determinata de finisaje diferite sau de covoare. Spre exemplu in zona de bucatarie poti opta pentru gresie, iar in cealalta zona poti pune parchet. Pe langa asta se pot pune covoare diferite, atat in zona living/dormitor, dar si in bucatarie.

7. Perdelele de asemenea pot fi folosite pentru a delimita zonele diferite. Acestea pot fi montate pe o sina montata in tavan, iar costul este unul mic pentru aceasta varianta. Este recomandat ca acestea sa fie de culoare deschisa pentru un efect maxim.

Asadar, cu putina imaginatie si dibacie, poti transforma o gasoniera intr-o locuinta moderna si foarte primitoare.

Este foarte important sa iti amenajezi locuinta dupa placul inimii, pentru ca acasa este locul unde esti bine primit ori de cate ori te intorci. Bucura-te de casa ta indiferent de suprafata pe care o are!


Foto: Pinterest.com
Text: Nicoleta Dascal

Foto: Pinterest.com
Text: Nicoleta Dascal