Vesnicia s-a nascut la sat. Iata de ce!

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
20.04.2020
Vesnicia s-a nascut la sat. Iata de ce!

Consider că în ultima perioadă oamenii s-au împărțit în două categorii: cei care sunt recunoscători că au casă cu grădină și cei care își doresc din suflet o casă cu grădină. În contextul pandemiei care ne impune să stăm acasă cred că ne-am dat seama cu toții ce important este să putem să ieșim în curte, să ne relaxăm la aer curat, să facem puțină mișcare.

Da, știu că unele case din Sibiu au un preț pe care mulți dintre noi nu ni-l permitem. Pentru cei care nu pot să-și cumpere o casă la oraș sau în suburbiile orașului și pentru cei care apreciază lucrurile simple, scriu astăzi câteva motive pentru care și viața la țară este un lucru pe care putem să îl luăm în considerare.

Sunt Magdalena Gliga și sunt managerul de marketing al agenției New Concept Living. Locuiesc în Sibiu și familia mea are o casă la țară în județul Sibiu - la Arpașu de Sus. Iar în perioada asta sunt mai recunoscătoare ca oricând pentru acest lucru.
Iată de ce.
  • Veșnicia s-a născut la sat. Oamenii simpli de la țară se bucură de puținul pe care îl au și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta în fiecare zi. La țară nu prea găsim oameni în depresie, oameni care au nevoie de psihoterapie sau de yoga ca să se destindă.
  • Aer curat. Viața la țară înseamnă mai puțin trafic, mai puține fabrici care poluează, mai puține deșeuri și implicit mai mult aer curat. Sănătate pură.
  • Curte mare. La țară terenurile caselor sunt mai mari, amprenta casei este și ea mai mare. Dacă adăugăm grădina de legume, livada și anexele, vom vedea că cele mai multe case de la țară au cel puțin 1500 mp de teren.
  • Liniște. De cele mai multe ori în curtea casei de la țară se aud doar găinile din ogradă sau păsărelele din pomii fructiferi. Și asta e minunat.
  • Eco. Bio. Și toate celelalate. Grădina de zarzavaturi, cultura de cartofi, vița de vie, toate îți permit să consumi produse cât mai naturale, fără creștere forțată sau îngrășământ. În plus, puii de găină nu sunt crescuți cu hormoni, iar omleta făcută din ouă de casă are parcă alt gust. De slănina de porc crescut în ogradă nu mai zic nimic, că mai e puțin până la Crăciun.
  • Nimeni nu moare de foame la țară”, îmi spunea o vecină zilele trecute. Și așa este, la țară se găsește mereu un pumn de mălai, toată lumea are câțiva cartofi în pivniță și câteva ouă în cămară. Toate astea se găsesc și la oraș, dar costă bani.
  • “Vecinul e cea mai apropiată rudă”. Și la oraș este bine să-ți cunoști vecinii și să te ajuți cu ei, dar la țară s-a păstrat o umanitate mai specială, un ajutor reciproc mai solid. Știi întotdeauna că te poți baza pe vecini pentru orice ai nevoie. Iar acum, la izolare, ajutorul se dă și peste gard sau pe geam. E bine și așa.
  • Libertate. Indiferent că vrei să coci legumele pentru zacuscă în curte, că vrei să faci un grătar care se lasă cu petrecere sau că vrei să îți bați covoarele la 12 noaptea, toate sunt posibile la țară. Casele au suficient spațiu între ele, curțile sunt individuale, iar vecinul pe care l-ai ajutat dăunăzi nu va spune nimic, chiar dacă e ușor deranjat.
  • Siguranță. Oamenii de la țară se cunosc între ei. Toți. Astfel, șansele ca cineva să-ți spargă casă sau să te fure sunt mai mici la sat decât la oraș.
  • Bună ziua. La țară lumea se salută. Toată lumea. Când eram copii, bunicii ne spuneau că e rușine “să nu dăm bună ziua la toți oamenii din sat.” E un gest simplu și frumos, care apropie oamenii și mai mult.
  • Muncă în aer liber. Când eram copii tânjeam după vacanțele ca ale copiilor de la oraș, fără mers la fân sau la strâns de cartofi. Nici astăzi nu pot spune că tânjesc după astfel de activități, dar îmi dau seama mai mult cât este de benefic să practici muncă fizică afară, în bătaia vântului, sub razele soarelui. Iar când știi că la iarnă vei mânca din cultura proprie, parcă vine cheful și mai tare.
  • Priveliște superbă. Dacă locuiești într-un sat amplasat la poalele munților, priveliștea este superbă. Noi ne puntem considera tare norocoși, în jurul Sibiului avem munți la tot pasul :)
  • Economie de bani și timp. La țară toate costurile de întreținere sunt mai mici. În plus, să ajungi până la alimentară durează maxim 10 minute pe jos și nu prea stai la coadă la casă. Biserica este și ea la câțiva pași distanță.
  • Echilibru psihică și sănătate mintală. Având toți factorii de mai sus la îndemână, pot spune că oamenii care locuiesc la țară sunt mai relaxați, mai destinși și se bucură de o liniște psihică aparte. Până la urmă, bucuria chiar stă în lucrurile mici.
Cu siguranță mai sunt și alte avantaje pentru care traiul la sat este frumos de tot. Dacă și tu locuiești la țară lasă-ne un mesaj sau un comentariu și spune-ne ce îți place cel mai mult.

In final, îți doresc ca indiferent unde locuiești, să găsești bucuria și liniștea în tot și toate.
Foto credit: New Cocept Living