Apartament de locuit sau pentru investitie. Cum alegem corect în functie de scopul achizitiei?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
23.10.2018
Apartament de locuit sau pentru investitie. Cum alegem corect în functie de scopul achizitiei?
În goana după un nou apartament în Sibiu tindem să ne lăsăm de multe ori conduși de emoții, pierzând din vedere criteriile importante pe termen lung. Dat fiind ca pentru multi dintre noi o locuinta este una dintre cele mai scumpe achizitii pe care le facem toată viata, decizia este adesea greu de luat si fiecare detaliu trebuie studiat cu atenție.

În materialul de astăzi am decis să scriem despre una dintre principalele dileme ale clienților care își doresc să cumpere un apartament de vânzare în Sibiu este aceasta: cum aleg ceea ce trebuie pentru mine, în funcție de scopul achiziției?


Scopul achiziției
este categoric un factor determinant în luarea deciziei de cumpărare. Sunt clienți care ne calcă pragul agenției noastre cu scopul de a cumpăra o locuință de locuit pentru întreaga familie, dar sunt și clienți care sunt fericiți în locuința lor, dar își doresc să facă o investiție bună în domeniul imobiliar. Haideți să vedem împreună cum facem alegerea corectă și cum vedem daca un apartament este sau nu bun pentru investitie!

• Ce trebuie să avem în vedere dacă apartamentul dorit va fi propria locuință?

Dacă îți cauți o nouă locuință, atunci trebuie să cunoști foarte bine nevoile tale și ale familiei și să înveți să prioritizezi, deoarece un apartament de vânzare perfect nu există. Ceea ce este perfect pentru o familie, poate fi nepotrivit pentriu alta. Dintre cele mai frecvente nevoi sunt apropierea de locul de muncă, de școala sau grădinița celor mici.  Am observat de asemenea că se dorește amplasarea noii locuințe lângă supermarket, farmacie, spital sau alte puncte de interes. Fiecare familie este diferită, astfel că și nevoile sunt diferite. Alegerea este subiectivă.

• Cum alegem un apartament de vânzare pentru investiție?

Dacă scopul achiziționării unui apartament de vânzare este acela de a investi inteligent pe piața de imobiliare Sibiu, atunci cu siguranță este bine să alegi un apartament într-o zonă centrală, pentru a fi cât mai simplu de închiriat la un preț bun. În acest fel, amortizarea investiției va fi făcută mult mai repede.

Mai departe ne vom asigura că apartamentul pe care îl recomandăm clientului este aproape de școli, licee sau Universități pentru a fi de interes pentru liceeni sau studenți. Tot în cazul unei investiții, este bine ca apartamentul să fie aproape de mijloacele de transport în comun.

• Sunt profitabile afacerile cu apartamente de închiriat?

Da! Cu siguranță da! Achiziția unui imobil pentru închiriere este o afacere cu multă tradiție în spate, care nu va dispărea prea curând. Investițiile imobiliare sunt una dintre cele mai profitabile afaceri de pe piața din România, acestea funcționând cu succes și în Sibiu. Zecile de companii multinaționale care și-au deschis sediul la Sibiu, precum și sutele de studenți care vin la Sibiu să urmeze cursurile facultăților determină o mare căutare a apartamentelor de închiriat.

• Vrei să investești? Alege corect zona în funcție de chiriașii pe care ți dorești, dar și de numărul de camere al apartamentului.

În primul rând, zona este foarte importantă deoarece ea va fi un factor decisiv al gradului de ocupare al chiriei. O zonă bună, cu numeroase facilități, cu renume favorabil în oraș va avea un grad de ocupare pe perioadă mai lungă. În plus, dacă zona e bună și chiria va fi mai mare.

Cei care doresc să dea în chirie o garsonieră sau un apartament cu două camere trebuie să știe că cele mai bune zone pentru achiziționarea apartamentului sunt cele de lângă stațiile de transport în comun, piețe, magazine agroalimentare, licee și centre universitare. Pe de altă parte, apartamentele cu 3 sau 4 camere sunt îndeosebi închiriate de familii pentru care propritățile sunt altele: aceștia au nevoie să fie aproape de centrele de afaceri, de marile interprinderi din oraș, de centre de învățământ bine cotate în oraș. De asemenea, în zonă este bine să fie parcuri, zone verzi sau restaurante.

Dacă te vei gândi la toate aceste aspecte din faza incipientă a planului de investiție, va fi mult mai bine. Decizia de a cumpăra un anume apartament de vânzare în Sibiu va fi rațională și cu siguranță amortizarea se va face rapid.

• Mobilat sau nemobilat?

Cele mai multe apartamente de închiriat din portofoliul agenției noastre se predau la cheie, complet mobilate și utilate. Desigur, există și situații în care proprietarul decide să închirieze un apartament gol. Conform statisticilor, se pare că persoanele care decid să ia în chirie un apartament nemobilat sunt mai stabile. Aceștia nu se vor muta cu ușurință cu tot cu mobilier într-un apartament nou și se vor îngriji cu mai multă atenție de cel pe care-l închiriază.

Magdalena Gliga

Foto credit: shutterstock.ro
Follow us on facebook pentru toate ofertele imobiliare noi din portofoliul nostru.
Follow us on youtube , unde adesea postam clipuri cu ofertele imobiliare din Sibiu.

Pentru toate ofertele noastre de apartamente de vanzare in Sibiu, click AICI.