Apartamentul la parter. 5 motive pentru care trebuie sa il iei in considerare

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
22.04.2019
Apartamentul la parter. 5 motive pentru care trebuie sa il iei in considerare
Inainte de a achizitiona o noua locuinta, ideal este sa iti pregatesti o lista cu lucrurile pe care ti le doresti de la noul apartament ca sa stii exact ce cauti.
Bugetul maxim pe care doresti sa-l investesti, cartierul in care este situat apartamentul, etajul la care vei locui, toate acestea sunt aspecte pe care trebuie 

Un aspect imobiliar care se incadreaza in cea de-a doua categorie de criterii este etajul la care se situeaza imobilul. Unul dintre aspectele controversate referitor la acest aspect este apartamentul amplasar la parter, de care multi cumparatori fug.

Noi am identificat 5 motive pentru care un apartament la parter merita luat in considerare si le-am pus pe foaie pentru tine. 

1. Mobilezi usor, te muti usor, renovezi usor

Stim cu totii cat de greu este sa muti o canapea dintr-o camera in alta, daramite sa muti mobila dintr-un intreg apartament in altul. Un apartament de vanzare la parter iti permite acces facil cu mobilierul, electrocasnicele, etc., astfel incat procesul de mutare acasa va fi simplu. Iar daca mai tarziu vei dori sa renovezi sau sa schimbi o piesa de mobilier, nu va mai fi nevoie sa platesti oameni sa te ajute sa cari lucrurile pana la etajul 4, spre exemplu.

2. Confort
Cu toţii avem parte de zile extenuante si agitate, astfel incat adesea ne gandim la acasa ca la o oaza de confort. Dar imagineaza-ti urmatorul scenariu: dupa munca mergi la cumparaturi, te chinui sa transporti plasele din masina la bloc, iar mai apoi trebuie sa urci cu toate pana la etajul 3 sau 4. Suna complicat, nu-i asa?

Intr-un bloc fara lift, uneori si urcatul scărilor până la etajul la care stăm pare imposibil, daramite sa fii incarcat cu bagaje. Dacă locuiesti la parter, scările nu mai reprezintă un impediment.

3.Vreme trece, vreme vine
Apartamentul al parter este o varianta buna pentru acei cumparatori care gandesc in perspectiva. Anii trec, mobilitatea caracteristica tineretii trece, iar daca la 40 de ani nu e confortabil sa urcam la etajul 4, atunci la 70 de ani va fi o reala dificultate. Nu putini sunt clientii varstnici care vor sa vanda apartamentele la etaje superioare si sa se mute la parter, doar pentru a evita corvoada scarilor.

4. Preturi mai mici.
De cele mai multe ori, apartamentele amplasate la parter au un pret mai mic decat cele de la etaj intermediar. Daca iti doresti sa iti schimbi locuinta, gandeste-te ca vei economisi niste banuti cumparand un apartament la parter, care ulterior vor putea fi investiti in finisaje sau mobilier.

5. Disponibilitate mai mare

Apartamentele de vanzare situate la parter sunt disponibile intr-un numar generos pe piata de imobiliare din Sibiu. Dacă vei accepta ca sunt si avantaje in a locui la parter, in contradictie cu preconceptiile care exista, iti vei gasi o noua locuinta mult mai repede.

Vezi toate ofertele noastre de apartamente de vanzare aici
Foto credit: shutterstock.ro