Atentie la neatentie - Ce vad musafirii cand vin in vizita?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
21.01.2022
Atentie la neatentie - Ce vad musafirii cand vin in vizita?


Pentru multe persoane, rolul de gazda le vine manusa si este o adevarata placere sa gateasca pentru oamenii dragi din viata lor si sa petreaca timp de calitatea intr-un cadru intim, acasa. Altii vad aceasta activitatea un adevarat stres, chiar daca nu se intampla regulat. Din cauza tuturor detaliilor pe care trebuie sa le puna la punct, prefera sa se incadreze la categoria ,,cei mai buni musafiri” :). E greu sa pregatesti in fuga toate lucrurile si sa iti faci casa cat mai primitoare in asteptarea musafirilor, iar din cauza agitatiei poti omite anumite detalii in procesul de organizare.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam 5 lucruri nu tocmai placute, pe care musafiri le observa cel mai repede cand vin in vizita.

1. Mizeria din holul de la intrare
Inevitabil, holul de la intrare este primul vizat de privirea invitatilor. Fie ca obisnuiesti sa depozitezi incaltamintea pe hol sau doar te descalti aici, este bine sa cureti intotdeauna dupa tine, mai ales cand esti in asteptarea musafirilor. Urme se vor face pe podea, indiferent de vremea de afara. Este indicat, de asemenea, sa ai papuci de casa pentru musafiri.


2. Vasele de la bucatarie
,,Nu lasa pe maine ce poti face azi” spune un vechi proverb, iar in cazul vaselor murdare este perfect aplicabil. Acestea nu pot scapa de privirile atente ale musafirilor. Daca macar unul dintre ei este foarte fixist si indragostit de curatenie si ordine, atunci ar trebui sa evitam cat de mult putem o situatie de genul. Totusi, nu este vorba doar despre vasele murdare, ci si despre cele puse la uscat, pe care ar trebui sa le punem la locul lor pentru a nu incarca zona bucatariei.


3. Cutiile pozitionate pe mobila
Vei crede ca depozitarea cutiilor si micilor obiecte pe mobila suficient de inalta nu ar trebui sa fie o problema, insa vei fi surprins. Indiferent cat de ascunse ti se pare ca sunt, tot vor fi musafiri care vor da cu ochii de ele. O varianta generala de depozitare a acestora si care, totodata, armonizeaza vizual, este achizitionarea sau construirea unui tip de biblioteca in care pot fi incorporate si aceste cutii. De asemenea, un alt dulap care sa nu ocupe mult spatiu, este o varianta optima.


4. Cuierul incarcat
Eu, tu si multi altii suntem obisnuiti sa lasam gecile si diferite accesorii pe care nu le mai folosim pe cuier. Problema este ca si acest cuier se afla pe hol si va intra primul in vizorul invitatilor. Un cuier prea incarcat nu poate trece neobservat. Pe langa asta, mai multi musafiri inseamna mai multe haine de pus in cuier, iar lipsa spatiului va trebui rezolvata de fata cu ei. Daca nu ai unde sa pui lucrurile personale din cuier, atunci incearca macar sa le aranjezi si sa faci loc pentru hainele musafirilor.


5. Mirosul din casa
Aerisirea zilnica a locuintei este indicata si chiar obligatorie. Fiecare locuinta are un miros specific, insa mirosul inchis sau provocat de alimente nu ar trebui sa se resimta intotdeauna. Cei care trec pargul locuntei tale vor sesiza cu siguranta problema mirosului, si tocmai din acest motiv este indicat sa aerisesti macar jumatate de ora inainte sa ajunga ei. Pentru un miros si mai placut poti apela la spray-uri de camera, lumanari parfumate sau diverse uleiuri esentiale.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro