Superstitii de casa noua din lumea-ntreaga

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
20.01.2022
Superstitii de casa noua din lumea-ntreaga


Superstitiile au existat dintotdeauna, iar disparitia lor ar insemna si pierderea unei mici parti din trecutul nostru. Multi oameni obisnuiesc sa se ghideze dupa superstitii gasite pe cont propriu sau preluate de la parinti si bunici, in diversele activitati intreprinse de ei. Desi avem tendinta sa gandim asta, nu doar romanii se orienteaza dupa aceste credinte, ci mai toate popoarele. Procesul mutarii intr-o casa noua nu scapa nici el de diversele superstitii.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam cateva superstitii despre casa noua, adunate din mai multe culturi.

1. Matura veche adusa in casa noua inseamna si transmiterea ghinionului din locuinta veche, conform unei superstitii din S.U.A.

2. In Filipine, atunci cand te muti in casa noua trebuie sa arunci cateva monede prin living, acest simbol reprezentand prosperitatea viitoare.

3. Tot in Filipine, o superstitie spune ca nu ai voie sa pasesti in locuinta noua fara sa ai in mana o felie de paine si o matura noua. In acest fel, vei atrage tot norocul.

4. Stim deja cat de importanta este sarbatoarea mortilor pentru spanioli. Insa acestia au si o superstitie legata de aceasta sarbatoare: nu este bine sa lasi fereastra dormitorului deschisa in aceasta zi pentru ca sufletele se plimba liber.

5. In Africa nu se matura casa dupa lasarea serii, deoarece se spune ca se arunca norocul.

6. Pentru poporul chinez, cifra 8 in pretul de vanzare sau inchiriere al casei reprezinta mult noroc si prosperitate.

7. Pentru romani, furnicile in casa inseamna o problema serioasa care necesita rezolvare imediata, insa pentru filipinezi furnicile negre in casa inseamna bogatie.

8. Francezii sunt recunoscuti pentru locuintele rafinate si amenajate cu bun gust. Superstitia de casa noua a acestora presupune ca, pentru noroc, primul obiect adus in casa trebuie sa fie o masa.

10. In S.U.A. exista si o superstitie referitoare la albine. Se spune ca daca un roi de albine ajunge pe casa ta, aceasta va lua foc in curand.

11. Peste drum de tine s-a mutat o familie si vrei sa le faci un cadou de casa noua? Le poti face orice cadou, mai putin un cutit, asta daca nu vrei ca vecinul sa iti devina dusman. Tot cei din S.U.A. ne spun acest lucru.

12. La noi, se spune ca nu e bine sa pui portofelul cu bani pe masa, astfel se vor cheltui repede. De asemenea, nu este bine sa duci gunoiul seara pentru ca iti duci cu el si sporul.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro