Bia Art Textil – Din pasiune pentru frumos

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
20.10.2020
Bia Art Textil – Din pasiune pentru frumos

Bia Art Textil este o poveste de familie, un business local care s-a nascut din pasiune pentru frumos. Bianca si Adrian Danes realizeaza produse textile de calitate superioara, cu o experienta in domeniu de peste 20 de ani. Din bumbac, in, canepa si alte materiale naturale, produsele realizate de Bia Art Textil sunt extrem de cautate pe piata locala si nu numai.
In continuare va invitam sa descoperiti povestea lor. 

1. Povesteste-ne despre Bia Art Textil si cu ce se remarca fata de alte business-uri din domeniu?
Bia Art Textil a fost creata in 2016, din dorinta de a realiza produse textile de calitate atat pentru domeniul HORECA cat si pentru segmentul rezidential. Oferim o gama completa de textile pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, pub-uri, SPA-uri dar si pentru apartamente si case private sau in sistem Airbnb.

Suntem o echipa de oameni ambitiosi si pasionati care isi propune sa realizeze produse deosebite la un inalt standard de calitate. Atuurile noastre sunt experienta de peste 20 de ani in domeniul textil, gama foarte variata de materiale de cea mai buna calitate si modul de lucru, care implica nu doar confectionarea produselor ci intregul proces: de la consultanta, masuratori, livrare pana la montaj. Cea mai mare satisfactie a noastra este atunci cand rezultatul final corespunde intru totul asteptarilor clientilor nostri sau chiar le depaseste.

2. Ce provocari exista intr-un astfel de business?
Cea mai mare provocare a noastra este pastrarea unui standard inalt de calitate la preturi competitive. Challenge-ul nostru este de a ne convinge clientii ca o calitate superioara a materialelor si a confectionatului este, in timp, mult mai avantajoasa decat ispita unui pret scazut al unor produse de calitate indoielnica.
Tocmai de aceea, o practica obisnuita pentru noi este de a le propune si oferi mostre ale produselor noastre pentru a le putea testa si a se convinge de avantajele produselor noastre.

3. Cat dureaza confectionarea produselor textile si ce produse se pot face la comanda?
Durata confectionarii produselor difera, bineinteles, in functie de fiecare proiect. Procesul este complex. Daca vorbim de comenzi de perdele sau draperii, durata este mai lunga deoarece necesita masuratori, consultanta, receptia materialelor, confectionare si montaj. In cazul lenjeriilor, durata de lucru este mai scurta, intrucat lucram pe dimensiunile primite direct de la clienti si materialele le avem in stoc. Putem confectiona pe comanda lenjerii de pat, perne, pilote, prosoape de baie, perdele, draperii, fete de masa, naproane, etc., dar si produse artizanale precum pernele decorative, saculeti cu lavanda, table-made-uri.

4. Cine se afla in spatele afacerii si de unde pasiunea pentru confectionarea materialelor textile?
Bia Art Textil inseamna, de fapt, oamenii din spatele afacerii – Bianca si Adrian Danes, dar si echipa din atelier. Bianca a fost cu ideea de a porni aceasta afacere din dorinta de a oferi celor interesati de genul acesta de produse textile o alternativa net superioara a ceea ce se gaseste pe piata la ora actuala. Avand ambii o vasta experienta in industria textila, lucrand o perioada indelungata intr-o firma a unui foarte renumit brand de imbracaminte au decis sa impartaseasca cunostintele acumulate si standardele inalte de calitate in realizarea unor produse deosebite pentru casa si domeniul HoReCa.

5. De unde achizitionati materia prima pentru confectionarea produselor?
Am ales cu atentie colaboratorii si furnizorii de materiale. Tesaturile pentru domeniul HoReCa le importam din Lituania. Ii amintim si pe cei din Ighis, TESATURI TRANSILVANENE de la care cumparam bumbac 100% pentru prosoape, halate etc. si, bineinteles, MENDOLA FABRICS din Cluj, furnizorul nostru de tesaturi pentru perdele si draperii. Pentru broderii, colaboram cu o firma din Cisnadie. Este important sa gasesti colaboratori care sa inteleaga importanta fiecarui proiect in parte.

6. Care sunt produsele cele mai cautate de clienti?
Cele mai multe comenzi sunt pentru lenjerii, perdele si draperii pentru hoteluri, pensiuni, Airbnb, restaurante dar si pentru ansambluri rezidentiale.
In ceea ce priveste amenajarea apartamentelor si caselor private ne dorim ca, prin sfaturile si recomandarile noastre si ale colaboratorilor nostri (designeri, consultanti), sa contribuim la insufletirea incaperilor respective si transformarea lor in niste spatii confortabile si pline de viata.

7. Stiu ca faceti lucruri frumoase din in. Cauta oamenii astfel de produse?
Da, oferim clientilor si o categorie de produse create din suflet pentru suflet, folosind doar materiale naturale: in, lana, lavanda, canepa, iuta, bumbac crud etc. Aceste produse au fost create pentru cei care indragesc acest stil dar si pentru pensiunile, restaurantele cu specific rustic, traditional. Gama cuprinde saculeti artizanali umpluti cu lana si lavanda, naproane si fete de masa cu insertii din dantela, rochii si salopete din in, traistute traditionale, iar lista poate continua. La inceput cererea pentru  acest gen de produse nu a fost foarte mare, dar, cu timpul cererea a crescut. Ne dam seama că tot mai multi oameni prefera materialele naturale in locul celor sintetice si asta ne bucura.

8. Aveti proiecte de care va ocupati cap-coada? Ma refer aici la acele apartamente noi care dupa ce se finiseaza au nevoie de un pachet de servicii si produse.
Obiectivul nostru este de a oferi un pachet complet de produse si servicii. Daca ne referim la perdele si draperii pachetul nostru include consultanta, masuratori, confectionare si montaj (inclusiv al galeriilor) iar daca ne referim la partea de lenjerii, pe langa lenjeriile de pat propriu-zise noi avem posibilitatea de a furniza si perne, pilote, protecții impermeabile pentru saltele si saltele.

9. Spune-ne cum pot lua legatura clientii interesati cu voi?
Ne gasiti in atelierul nostru din Cisnadie, pe strada Teilor nr. 7, unde cei interesati pot vedea materialele, mostrele, putem discuta detaliile proiectelor si ale comenzilor. Pentru a vedea gama noastra de materiale, produse, portofoliul etc va asteptam sa ne vizitati site-ul www.biaart.ro . Ne gasiti si pe pagina noastra de Facebook Bia Art Textile Cisnadie, pe Instagram si la numarul de telefon 0746 046 420.