Camara din locuinta ta. Amenajare si organizare eficienta

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
26.07.2021
Camara din locuinta ta. Amenajare si organizare eficienta


Este o perioada propice pentru pregatirea imobilul pentru sezonul rece. Fie ca vorbim de o curatenie generala ori de reamenajarea locuintei astfel incat sa obtinem mai mult spatiu, bucataria si camara de alimente trebuie sa ocupe un loc fruntas in acest proces. S-ar putea ca aranjarea camarii să iti aduca mai multe avantaje decat crezi. De la conservarea fructelor si a legumelor, pana la posibilitatea de a te bucura de mai mult spatiu de depozitare pentru obiectele pe care nu le folosesti zilnic.

Cum folosesti spatiul intr-un mod cat mai practic?
Cand amenajezi camara cu alimente trebuie sa iei cu tine rabdare, timp si atentie la detalii, pentru ca lucrurile sa iasa cum iti doresti si sa profiti de tot spatiul pe care il ai la dispozitie. Este clar ca un subsol sau o locuinta cu o suprafata mare sunt un avantaj, dar te poti bucura de o camara util compartimentata si daca locuiesti intr-un apartament mai mic. Mai jos sunt cateva sugestii pentru o depozitare cat mai eficienta.


1. Rafturi metalice
Sunt o solutie buna pentru un astfel de spatiu deoarece sunt versatile. Se amplaseaza usor, mutarea sau curatarea lor este mult mai rapida si pot fi folosite in scopuri multiple. Cu rafturile metalice produsele sun mult mai la indemana, iar deranjul atunci cand trebuie sa cauti ceva este mai redus .

2. Dulapuri cu sertare glisante
Daca singurul loc unde poti amenaja o camara este in balconul locuintei tale, atunci dulapurile cu rafturi sunt o optiune eficienta. Alimentele sunt protejate si bine pastrate daca balconul nu este inchis, iar acestea pot fi adaptate la designul locuintei. O varianta optima sunt si sertarele cu sistem de glisare care se deschid si inchid usor.

3. Politele din lemn
Daca ai o camara mai mica, care se afla in peretele bucatariei tale, atunci politele din lemn sunt solutia excelenta atat din punct de vedere al optimizarii spatiului cat si din punct de vedere estetic. Utilizeaza polite din lemn mai inguste, dar lungi. Le poti distribui unele deasupra celorlalte, dar la inaltime diferite si astfel te asiguri ca iti vor incapea obiecte de orice dimensiune.


4. Foloseste rafturi cu utilitate specifica
Analizeaza spatiul pe care il ai la dispozitie in camara ta si verifica cu ce lucruri o vei ocupa. Astfel, poti folosi rafturi cu caracteristici speciale cum ar fi: un corp de rafturi metalice; un suport pentru vinuri; ladite de lemn; cosuri de rachita; cutii metalice sau de plastic; manere sau agatatoare pentru obiectele din bucatarie etc.

5. Usi culisante sau cu deschidere spre exterior
Modul de deschidere al usii este important: spre interior, spre exterior sau prin culisare. O usa care ocupa mult din spatiu si care se deschide greu, nu este cea mai buna si potrivita alegere. De aceea, alege usa care se deschide in exterior deoarece nu te va incurca atunci cand iti doresti sa cauti ceva in camara.


Inainte de a aranja toate produsele, asigura-te ca rafturile sau politele din lemn sunt prinse bine in perete si nu prezinta niciun pericol. De asemenea, igienizeaza locul inainte. Aseaza pe rafturi folie de hartie astfel incat sa eviti umiditatea care poate duce la mucegai.
Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu