Caramida cu vata bazaltica integrata aduce linistea in casa ta. La propriu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
21.07.2021
Caramida cu vata bazaltica integrata aduce linistea in casa ta. La propriu


Daca iti doresti sa cumperi sau sa dezvolti o constructie noua, calitatea materialelor de constructie si bugetul in continua schimbare sunt detalii primordiale care trebuie puse la punct. Deciziile luate inca din faza incipienta a procesului trebuie sa fie bine gandite deoarece orice schimbare viitoare va fi dificila sau uneori chiar imposibil de indreptat. Putem amenaja peretii, putem aplica tapet sau putem schimba geamurile unei case, dar cine poate schimba caramida? O investitie buna in locuinta ta duce la reducerea costurilor de renovare si cresterea eficientei acesteia pe o perioada mai lunga.

Articolul de astazi aduce in atentia ta informatii cu privire la caramida cu vata bazaltica integrata, o inovatie in constructiile din segmentul rezidential. Acest tip de caramida reduce considerabil disconfortul fonic de care fug toti cei care locuiesc la bloc, dar face ca apartamentele sa fie mai calduroase si mai confortabile.

Caramida cu vata bazaltica reprezinta o varianta inovatoare pe piata materialelor de constructii, una care incepe sa fie luata in considerare de toti mai multi proprietari si dezvoltatori imobiliari. Chiar daca o astfel de investitie necesita un buget mai mare, pe termen lung, utilizarea ei duce la o durata de viata mai lunga a constructiei.

Haideti sa vedem impreuna care sunt avantajele care plaseaza acest tip de caramida in topul celor mai eficiente materiale cu rezultate si impact pozitiv pe termen lung.

1.Izolare fonica
Acasa trebuie a fie locul in care gasesti linistea de care ai nevoie dupa o zi agitata, iar daca iti dai seama de acest lucru dupa ce constructia este finalizata, costul pentru imbunatatirea confortului acustic va fi unul mult mai mare. Realizarea zidariei cu o astfel de caramida care are proprietati de izolare fonica superioare, asigura confortul acustic inca din faza de constructie. Locatarii se vor bucura cu siguranta de mai multa liniste in casele lor.

2. Izolare termica protejata
Prin inserarea izolatiei din vata bazaltica in invelisul ceramic al caramizii, aceasta este aparata de riscurile degradarii mecanice, sau in timp, asigurandu-se astfel o rezistenta ridicata a izolatiei termice si eliminandu-se necesitatea renovarii sau inlocuirii sistemului de izolatie termica.

3. Confort termic ridicat
Pentru ca iti doresti un mediu interior racoros in sezonul cald si unul calduros in sezonul rece si totodata gestionezi eficient si atent resursele energetice, caramida cu vata bazaltica este o alegere buna si din acest punct de vedere. Deoarece are o rezistenta termica ridicata, ofera o izolatie termica cu pana la 80% mai mare comparativ cu blocurile ceramice cunoscute. De asemenea, multumita capacitatii ridicate de a acumula caldura din mediul cu care este in contact prin izolatia termica integrata, lucreaza ca un aparat de aer conditionat natural.

4. Usor de folosit
Varietatea lucrarilor, timpul de executie si bugetul alocat reprezinta o propovare in procesul de constructie al unei locuinte. Acest tip de caramida a integrat izolatia termica din vata bazaltica in invelisul ceramic, contribuind la reducerea timpului necesar construirii prin eliminarea unor etape de lucru. Astfel, configuratia geometrica a caramizii, optimizeaza la maxim consumul de mortar. Pentru o zidire rapida si usoara, se utilizeaza mortarul obisnuit sau termoizolant, nefiind necesare dispozitie sau scule speciale.

5. Rezistenta la foc
Asigura si o protectie ridicata la incendii. Pentru ca este incombustibila, caramida cu vata bazaltica integrata asigura peretilor exteriori o protectie ridicata in cazul unui incendiu.

6. Permeabil la vapori
Structura permeabila la vapori, ce vine in completarea beneficiilor referitoare la izolarea termica si fonica, asigura transferul de vapori prin pereti si ofera un climat natural si sanatos in locuinta ta.

7. Produs 100% natural
Tot mai mult se discuta despre locuintele ecologice, construite cu materiale reciclabile. Pentru ca viitorul se indreapta spre o astfel de locuinta, acest bloc ceramic este realizat din materii prime 100% naturale.

Fabrica de caramida Cemacon produce caramida cu vata bazaltica integrata, incercand sa aduca la pachet cu acest tip de caramida solutii de zidarie cu valoare adaugata. Neppendorf Residence se vinde exclusiv prin intermediul companiei New Concept Living si foloseste astfel de caramida pentru izolarea apartamentelor in blocurile pe care le dezvolta. Acest lucru reprezinta un avantaj major pentru cei care vor locui in acest ansamblu.

Foto credit: shutterstock.com
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu