Care sunt motivele pentru care nu mi se vinde locuinta?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
18.05.2021
Care sunt motivele pentru care nu mi se vinde locuinta?


Cand listezi o locuinta la vanzare, dorinta e sa o vinzi cat mai repede. In medie, in Romania dureaza 2 - 3 luni pentru a vinde o locuinta. Sunt mai multi factori care determina motivul pentru care unele locuinte se vand intr-un timp foarte scurt, iar altele stau mult timp pe piata imobiliara.

Cei mai multi proprietari aleg sa apeleze la o agentie imobiliara, pentru a salva timp si bani, in timp ce altii aleg sa incerce singuri.
Un agent imobiliar vine la pachet cu multa experienta, cu multe cunostinte despre piata imobiliara locala si cu solutii rapide. Ca in orice alt domeniu, mana unui specialist va face diferenta, insa uneori chiar si cu ajutorul unui agent procesul poate intarzia.
Totusi, exista si alte motive care stau in calea vanzarii mai rapide a unei proprietati.

1. Pretul este prea mare

Pretul este aspectul primordial in vanzarea sau, in acest caz, in nevanzarea unei proprietati. Este foarte greu sa fii obiectiv atunci cand stabilesti pretul de listare pentru proprietatea pe care o ai de vanzare. Este posibil sa pui un pret mai mare pentru ca vecinul sau prietenul tau a facut asta cu un apartament asemanator sau poate faptul ca acolo ai trait cele mai frumoase emotii si momente alaturi de familia ta nu te lasa sa ai o abordare mai tehnica. Incearca sa vezi si din perspectiva cumparatorului. El nu va vedea in proprietatea ta toate trairile tale, ci doar un spatiu, localizat pe o anumita strada si care are diferite facilitati si avantaje. Dacă casa ta este supraevaluata, va stagna pentru o lunga perioada de timp pe site-urile de imobiliare.

2. Fotografii de slaba calitate

O imagine face cat o mie de cuvinte. Acest proverb este valabil cand vrei sa vinzi o proprietate. Daca fotografiile facute proprietatii tale sunt de calitate slaba, cumparatorii nu-si vor indrepta atentia spre el, ci spre alte imobile, desi al tau poate are mai multe avantaje. Imobilul tau trebuie sa faca o prima impresie buna. Un agent imobiliar se va descurca foarte bine cand vine vorba de fotografiile imobilului. Prin experiența lui, cunoaște toate micile trucuri care trebuie neapărat folosite aici.

3. Listarea ta are nevoie de o schimbare

Fotografiile locuintei tale se afla in topul importantei in ceea ce priveste anunturile online, insa aceasta nu este singura caracteristica importanta. Descrierea anuntului, prezentarea avantajelor si dezavantajelor, toate joaca un rol esential in vanzarea unei proprietati. Prezinta-i agentului care te ajuta la vanzare toate detaliile importante si toate avantajele care o fac sa se diferentieze de celelalte anunturi.4. Vizionari multe – Nicio vanzare

Ai programate multe vizionari, ceea ce inseamna ca multe persoane sunt interesate sa cumpere locuinta ta. Insa ai sesizat ca vizionarile nu merg tocmai bine, iar clientii pleaca nemultumiti ori nedumeriti cu privire la multe aspecte de interes pentru ei.
Un motiv ar putea fi faptul ca tinzi sa iti aperi foarte mult locuinta, fara a avea o abordare corecta si raportata la realitate ori clientii se simt stanjeniti in a pune intrebari mai putin placute despre anumite defecte intalnite si pleaca nelamuriti. Un agent imobiliar te va sustine si in acest proces de vizionare. El stie cum sa evidentieze cele mai bune caracteristici, punand in acelasi timp un efect pozitiv asupra unor aspecte nu chiar perfecte.

5. Decizie buna, timp gresit

Timpul este totul atunci cand incerci sa vinzi o casa. Daca proprietatea ta nu se vinde, este posibil sa fi listat-o intr-un moment nepotrivit. Exista o cerere pentru orice oferta, dar si oferta pentru orice cerere. Totusi, uneori nu se leaga lucrurile asa cum ne planificam, iar contextul mondial actual ne-a dovedit asta. Agentul imobiliar, va sti sa te ghideze pe drumul cel mai potrivit pentru tine si pentru locuinta ta.

In loc de concluzie
Daca ai nevoie sa vinzi o proprietate, iti stam la dispozitie. Venim, analizam si evaluam proprietatea, stabilim impreuna toate detaiile, iar de acolo pana la gasirea unui client mai este doar un pas.
Speram ca ai gasit utile aceste sfaturi de vanzare. Mult noroc!

Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu