Drumul spre caminul perfect este presarat cu intrebari care trebuie lamurite

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
07.05.2021
Drumul spre caminul perfect este presarat cu intrebari care trebuie lamurite


Achizitionarea unui apartament este efectul final al unui generos si necesar numar de intrebari lamurite. Tu stii cate drumuri trebuie sa faci pentru acte, pentru amenajari sau alte situatii ce apar pe parcurs?  Sau care sunt intrebarile esentiale pe care ti le pui sau pe care le pui agentului imobiliar cu privire la un apartament de vanzare vizionat?  Dupa ce ai discutat cu agentul si te hotarasti sa mergi la o vizionare, exista cateva aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand ajungi la fata locului.

Nevoile tale la un moment dat reprezinta momentele de liniste din viitor. Iata cele mai importante intrebari pe care trebuie sa le pui inainte de vizionarea unui apartament si mai ales, ce trebuie sa analizezi atunci cand mergi sa vezi apartamentul.

1. Intrebari despre locatie. Intrebarile despre locatie sunt intrebari de referinta daca vrei sa nu intampini probleme inca de la inceput. Asigurate ca ai in apropiere locuintei necesitatile tale zilnice. Mijloace de transport in comun aproape sau poate un loc de parcare asigurat, banci in apropiere, supermarketuri sau o piata alimentara reprezinta subiectele a catorva intrebari. De asemenea, daca iubesti natura si vrei sa ai un parc aproape ori trebuie sa ai o scoala sau gradinita in apropiere pentru copiii tai, nu omite sa pui intrebarile aferente.

2. Intrebari despre pozitia apartamentului. Asigura-te ca ai parte de intimitatea pe care o cauti si ca te vei bucura de o priveliste frumoasa care nu este obstructionata de alte imobile. Daca iti doresti un apartament calduros si luminos, pe care sa bata lumina soarelui in cea mai mare parte a zilei, tine cont si de orienatarea apartamentului.

3. Intrebari despre vecini. Nu iti ajunge o viata sa cunosti un om, mai ales toti vecinii pe care ii vei avea. Insa poti pune cateva intrebari legate de ei pentru a vedea daca repecta orele de liniste si igiena, daca sunt persoane mai active si au obiceiuri care te-ar putea perturba.

4. Intrebari despre situatia legala. Daca iti doresti apartamentul si vrei sa il cumperi, asigură-te că are toate documentele in regula, că spatiul unde este localizat apartamentul dispune de autorizație de construire si verifica daca este ipotecat sau nu pentru a putea lua masurile necesare.

5. Intrebari despre administratia blocului. Verifica daca dacă facturile si toate obligatiile sunt platite la termen și totodata informeaza-te despre cum se calculează întreținerea lunar.Dupa ce ai pus toate intrebarile pe care le aveai agentului imobiliar si te-ai hotarat sa mergi la vizionare, nu uita sa fii atent la cateva aspecte: analizeaza modificarile facute apartamentului, verifica finisajele realizate, arunca un ochi asupra intrarii si asupra fatadei blocului si nu uita sa te documentezi direct de la sursa referitor la instalatiile sanitare si sistemul electric.

Vizionarea unui apartament de vanzare este esentiala si necesita multa atentie.Apeleaza la un agent imobiliar pentru a evita posibilele nemultumiri si schimbari pe care poate ar trebui sa le faci ulterior cumpararii. Apartamentul va fi caminul tau si al familiei tale și trebuie sa indeplineasca toate standardele tale de viață.

Un material de Mirela Ionita

Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu