2. Ce te-a determinat sa renunti la tot si sa o iei de la zero cu un stil de viata complet diferit?
Dorinta mea cea mai mare era sa traiesc in natura. Sa aud fosnetul padurii si sa vad anotimpurile imbracand si dezbracand copacii. Sa aud pasari. Putem sa traim in betoane, intre pereti fara sa vedem cerul dar e mult mai benefic sa vedem linia orizontului acolo unde norii saruta varfurile brazilor. Asa ca eu am vrut sa o termin cu betonul si sa ma cunun cu pamantul. Imi plac animalele de cand ma stiu, ador sa stau cu ele. Voiam sa imi vad catelusa alergand libera in iarba, nu asteptandu-ma 10 ore pe zi, dupa o usa de apartament sa ma intorc de la birou.
3. Care sunt costurile unei astfel de case?
Depinde. La cheie poate fi intre 25-peste 100.000 euro. Depinde din ce materiale o faci, cu cine. Sunt multe variabile. Pentru o casuta pe roti in care sa poti sta si iarna si vara, sunt niste investitii de facut. Nu sunt doar niste pereti cu o usa. E o constructie in toata regula doar in miniatura. Mai speciala ca o constructie clasica pentru ca trebuie alese materiale si imbinari care ii favorizeaza mobilitatea.
4. Iti lipseste agitatia vietii de oras, sau nu te-ai mai intoarce niciodata la stilul de viata de dinainte?
Daca m-as intoarce? Nu. Nu. Nu. Nu te poti intoarce la oras dupa ce ai stat in natura. E ca si cum cazi din cer. Cel putin pentru mine. Da, vin in oras des, Sibiul este minunat si iti ofera mereu aventuri noi si eu ma bucur sa pot veni la o cafenea sa privesc forfota sau sa particip la un eveniment cu oameni noi. Imi place interactiunea. Dar nimic nu se compara cu ceea ce simt cand conduc inspre casa. Inpsre gradina mea din Gura Raului.
5. Poveste-ne despre Atlasul Bucuriei, ce este si care este scopul proiectului?
Atlasul Bucuriei este un proiect foto-jurnalistic despre bucuriile oamenilor. Intrebarea adresata tuturor este: Ce te face fericit?
Am inceput Atlasul Bucuriei pentru ca sunt pasionata de fotografia de portet si pentru ca am vrut sa aflu daca fericirea tine de noi sau de factori exteriori noua. Pana acum am povesti din Portugalia, Spania, Franta, Olanda si multe din Romania.
6. Din experienta ta de pana acum si din povestile oamenilor care au participat in proiectul Atlasului Bucuriei, ce ii face cei mai fericiti pe oameni?
Cele mai intalnite raspunsuri sunt atat de simple: iubirea, ai mei, fiintele iubite. Nimeni nu mi-a spus pana acum ca e fericit ca are cea mai scumpa masina din lume, dar e drept ca am ales pentru interviuri, oameni cumva simpli, conectati la Univers. Si asta mi-a dat de inteles ca fericirea este in lucrurile simple. In binele celor pe care ii iubim. O masina scumpa te duce si te aduce de undeva, dar nu te face sa razi, sa plangi, nu te tine de mana, nu te strange in brate si nu iti intinde clatite calde cu o privire blanda.
7. Spune-ne mai multe despre proiectele tale si activitatile pe care le desfasori.
De cand am renuntat la corporatie si sunt freelancer am inceput sa fotografiez mai mult, sa lucrez cu copiii, sa desenez, sa scriu povesti. Puteam face toate astea lucrand intr-un birou cu termene de executat? Nu. Pentru ca nu eram conectata la energia mea creativa. Eram intr-o lume a cifrelor, a banilor, imi vindeam timpul pentru bani.
De cand ma trezesc cu soarele si vad pomii din gradina mea sunt linistita si pot face lucruri frumoase, chiar daca nu vad rasplata lunar pe un fluturas de salariu.
Ce este si mai fain este ca, odata ce esti linistit si radiezi intalnesti oamenii potriviti sau pe cei care cauta ceva similar si in acesti 3 ani de cand m-am mutat la tara, am intalnit atatia oameni fantastici.
In incheiere va soptesc un secret: viata la tara nu e toata roz si cu miros de apa de trandafiri. E cu pamant sub unghii, si treaba multa, dar e nemaipomenita.
8. La final, spune-ne unde te pot gasi persoanele interesate de proiectele tale.
Povestile pentru copii si mai multe despre casuta pe roti gasiti pe pagina mea:
www.casutaplimbareata.ro.
Multumim frumos si iti dorim mult succes in proiectele viitoare!