Cel mai bun moment sa faci o tranzactie imobiliara este ACUM

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
07.09.2020
Cel mai bun moment sa faci o tranzactie imobiliara este ACUM

Auzim tot mai des, in tot felul de articole despre bunastare si dezvoltare personala, ca cel mai bun moment este astazi. Ca trebuie sa traim fiecare clipa la maximum si sa incercam sa ramanem ancorati in prezent. Pare cliseu si destul de greu de indeplinit, intr-o lume haotica si plina de provocari. Parca suntem oameni captivi fie in trecut, fie in viitor.

Cand eram mai tanar era mai simplu sa ma mut”,“Inainte de coronavirus era mai bine”, “Abia in 2021 o sa creasca numarul vanzarilor”, "astept sa scada preturile la imobiliare" si lista asta poate continua la nesfarsit, desi tot ce avem este ASTAZI. ACUM. Chiar si in vreme de Coronavirus.

Iata cateva motive pentru care ACUM e momentul perfect sa faci acea tranzactie imobiliara pe care o planifici de ceva timp.

1. Trebuie sa ne obisnuim cu noua realitate. Desigur ca lucrurile s-au schimbat si avem de a face cu o nouă realitate. Ni se impun restrictii de tot felul, trebuie sa fim mai atenti la interactiunea cu alti oameni, virusul exista si ne provoaca sa ne schimbam modul de viata. Dar au mai existat astfel de virusuri si cu siguranta vor mai aparea si in viitor. Frica oamenilor de necunoscut este de inteles, dar nu putem paraliza toata activitatea. Viata trebuie sa continue intr-un ritm cat mai aproape de normal, iar cu putina precautie vom depasi cu succes si aceste momente.

2. “Cel care asteapta toata viata sa faca un pas, isi va petrece toata viata intr-un singur picior.” Este un citat englezesc tradus si adaptat de mine, dar care imi place tare mult si este bun pentru a defini vremurile in care traim. Mereu va exista cel putin un motiv pentru care ar fi mai bine sa nu, dar asteptarea la nesfarsit nu este o solutie.

3. In timp ce tu astepti, altii cumpara. Avem clienti din afara orasului, avem tot mai multi clientii din afara tarii, care aleg sa investeasca in Sibiu. In timp ce tu astepti, altii beneficiaza de preturi bune si isi achizitioneaza proprietati excelente pentru investitie. Avem clienti care vor sa rezerve apartamente pentru o perioada mai lunga, dar este imposibil: exista cereri si nu avem posibilitatea de a retine un imobil zile in sir pana cand cumparatorul ia decizia.

4. Moment bun pentru vanatoarea de oportunitati. Cu exceptia celor doua luni de izolare la domiciliu, cand tranzactiile imobiliare nu au fost considerate o prioritate de autoritati si cateva semnari notariale au fost amanate, restul tranzactiilor au fost incheiate cu succes. Si nu oricum, ci imbracand haina oportunitatilor: oferte noi listate, preturi bune, vanzatori mai maleabili.

5. Spatiu nou pentru afacerea ta. Din pacate la nivel local, dar si national, sunt numeroase afaceri care au intampinat dificultati in aceasta perioada si antreprenorii fie au fost nevoiti sa se retraga intr-un spatiu mai mic, fie sa renunte de tot la chirie. Ceea ce inseamna ca sunt la inchiriat spatii comerciale bune si spatii pentru birouri in zone frumoase, care pana acum nu au fost listate pe piata de imobiliare Sibiu.

6. Datorita tehnologiei, in acest moment poti vedea mai multe imobile in timp mai scurt. Perioada de izolare la domiciliu si restrictiile impuse ulterior ne-au determinat sa investim mai mult in aparatura si inovatii tehnologice, pentru a reusi sa fim cat mai aproape de client. Astfel, astazi aveti posibilitatea de a viziona rapid imobile prin intermediul tururilor virtuale in conditii de maxima siguranta. De asemenea, ne folosim de poze si filmari din drona pentru a le arata clientilor cat mai exact locatia imobilului/ terenului de vanzare.

7. Cereri si oferte. E drept ca si pe piata de imobiliare Sibiu exista fluctuatii privind cererile si ofertele imobiliare, dar in toata perioada asta telefoanele nu au incetat sa sune, iar clientii care au avut plan sa isi cumpere o locuinta noua sau sa investeasca intr-un teren in continuare isi doresc sa faca acest lucru si fac tot posibilul sa duca la bun sfarsit tranzactia. Astfel, daca te-ai gandit sa iti listezi o proprietate la vanzare, acum este un moment excelent. Avem numeroase cereri care abia asteapta sa gaseasca oferta potrivita.

Vezi AICI oferta noastra complete de apartamente si case de vanzare in Sibiu.
Ne poti urmari si pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile.
Foto credit: shutterstock.ro

De Magdalena Gliga