De ce este bine sa investesti in imobiliare?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
29.05.2023
De ce este bine sa investesti in imobiliare?

Multe au fost citatele referitoare la investitiile in imobiliare si multi au fost oamenii de afaceri care vorbesc despre acest lucru in conferinte, care incurajeaza astfel de investitii. Sunt mai multe motive pentru ca investitia in imobiliare Sibiu poate fi o strategie benefica, iar acest articol de pe blogul nostru imobiliar va prezinta cateva dintre ele.

Potential ridicat de apreciere pe termen lung

De-a lungul timpului, istoria ne-a aratat ca intotdeauna imobiliarele au avut un potential ridicat de apreciere. Desi pe termen scurt pot exista anumite fluctuatii, proprietatile bine alese, amplasat in locatii bune si cautate, au potentialul de a creste in valoare pe termen lung.

Fluxul de numerar din veniturile din chirie

Unul dintre avantajele cheie ale investitiilor imobiliare este capacitatea de a genera venituri regulate prin proprietati de inchiriere. Daca investiti in proprietati de inchiriere care genereaza un flux de numerar pozitiv (venitul depaseste cheltuielile), puteti beneficia de venituri consistente din chirie care pot fi utilizate in diverse scopuri pentru reinvestire sau intretinerea proprietatii in cauza. 

Diversificarea portofoliului de investitii

Imobiliarele pot servi ca instrument de diversificare, reducand riscul de a avea toate investitiile intr-o singura clasa de active. Adaugarea imobiliara la portofoliul tau de investitii poate oferi o acoperire impotriva volatilitatii de pe piata de valori sau a altor optiuni traditionale de investitii, deoarece piata imobiliara functioneaza adesea independent.

Beneficii fiscale

Investitorii imobiliari, dezvoltatorii care construiesc imobile noi, au de asemenea diverse beneficii fiscale si deduceri de taxe si impozite. De exemplu, acestia au anumite facilitati fiscale cu privire la salarizare. De asemenea, exista si programe si dobanzi preferentiale pentru acestia.

Acoperire impotriva inflatiei

Imobiliarele s-a dovedit istoric a fi o buna acoperire impotriva inflatiei. Pe masura ce costul vietii creste, preturile chiriilor si valoarea proprietatilor tind sa creasca, permitand investitorilor imobiliari sa-si pastreze potential puterea de cumparare si chiar sa-si creasca averea in perioadele inflationiste.

Control asupra investitiei imobiliare

Investitiile imobiliare ofera un nivel de control care nu este prezent in alte optiuni de investitii. In calitate de investitor imobiliar, aveti capacitatea de a lua decizii cu privire la gestionarea proprietatii, renovari si alte strategii care pot creste valoarea investitiei.

Active utile

Spre deosebire de alte investitii care exista exclusiv pe hartie, un imobil este un activ corporal cu utilitate practica. Poti folosi proprietatea in scopuri proprii, cum ar fi sa locuiesti in ea sau sa operezi o afacere, in timp ce poate aprecia valoarea si genereaza venituri.

Cealalta fata a monedei

Cu toate aceste aceste motive pentru investitie, este important de retinut ca investitiile imobiliare vin si cu riscuri si provocari. Fluctuatiile pietei, responsabilitatile de gestionare a proprietatii, costurile de finantare si potentialele locuri vacante sunt factori care trebuie luati in considerare.

Este recomandata efectuarea unei cercetari amanuntite, este obligatoriu sa un plan financiar solid si sa cauti intotdeauna sfaturi profesionale care pot ajuta la atenuarea riscurilor si la cresterea sanselor unei investitii imobiliare de succes. In acest sens, agentia imobiliara New Concept Living va poate ajuta cu orice informatii suplimentare. Colaborarea cu un agent imobiliar experimentat reduce riscurile si te ajuta sa salvezi timp si bani.