Este oficial! Programul Prima Casa se lanseaza si in 2019. Plafon total - 2 miliarde de lei -

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
01.03.2019
Este oficial! Programul Prima Casa se lanseaza si in 2019. Plafon total - 2 miliarde de lei -

 


 Timp de 10 ani, Programul "Prima Casă" a extins în mod natural accesul la creditare pentru persoanele tinere, cu vârste până la 35 de ani, oferindu-le şansa de a achiziţiona propria locuinţă. 

Şi în acest an tinerii vor putea beneficia de acest tip de finanţare. Ştirea oficială vine astăzi, 1 martie ,după ce Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a primit acordul Ministerului de Finanțe pentru a distribui suma de 1,987 miliarde de lei în vederea achiziţionări de locuinţe. 

Începutul anului 2019 marchează pentru FNGCIMM, în calitate de mandatar al statului prin Ministerul Finanţelor Publice, debutul unei etape noi în derularea proceselor operaţionale dedicate Programului Prima Casă, şi, totodată, materializarea unuia dintre principalele obiective strategice ale instituţiei - digitizarea şi automatizarea fluxurilor interne de lucru, ca urmare a implementării unor proiecte demarate in cursul anului 2018”, se arată în comunicatul de presă din partea Fondului de Grantare.

Care sunt condiţiile şi la ce instituţii bancare se primesc aplicaţiile
 

Condiţiile de acordare sunt aceleaşi ca şi până acum, avansul necesar achitiţionării este de minim 5%, iar românii doritori vor putea apela la 15 instituţii bancare : BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Bank Leumi şi Intesa Sanpaolo.  

De la momentul lansării Programului (anul 2009) până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

Vezi aici oferta noastră completă de apartamente de vanzare in Sibiu pentru achiziţia cărora merită să apelezi la ajutorul unui credit bancar în programul Prima Casă.

Foto credit: shutterstock.ro