Stilul rustic, abordat tot mai des si in afara zonelor rurale

03.04.2019, Autor: Magdalena Gliga
Stilul rustic, abordat tot mai des si in afara zonelor rurale

Cumva, desi suna paradoxal, in ultimii ani stilul rustic a devenit noul stil modern. Din ce in ce mai multa lume – mai ales cei din mediul urban, pentru ca la cei din mediul rural acest stil exista dintotdeauna – cauta sa-si amenajeze locuinta folosind mobilier si decoratiuni specifice stilului rustic. 

Specialiștii in design interior recomandă stilul rustic tutoror celor care doresc o atmonsferă confortabilă și liniștită în apartamentul sau casa lor. In plus, faptul ca designul reaminteste de traiul din vremurile de demult si de casa bunicilor este un bonus. Stilul rustic abordat intr-un apartament aduce natura mai aproape atât prin materialele naturale folosite cu predilecţie, cât şi cu ajutorul patternurilor. Acest stil se bazează pe un concept simplu, linii fine și materiale prime naturale care se regăsesc în natură.

Alegerea finisajelor pentru amenajarea unui apartament in stil rustic


Desigur ca etapa alegerii finisajelor o precede pe cea a alegerii mobilierului. Daca ai finalizat cu succes cursa de alergare dupa un apartament de vanzare si ai decis sa-l amenajezi in stil rustic uita de inox, neoane, mozaic din sticla si alte tipuri de finisaje moderne.
Pentru pardoseala alege dusumeaua din lemn sau un parchet laminat care imita dusumeaua. Este recomandata si gresia, dar un model rustic, in nuante caramizii sau maronii, cu aspect sters, matuit si invechit, mai ales pentru placarea pardoselii din baie, bucatarie sau de pe hol.
In locul covoarelor cu fir lung, alege covorase sau presuri din fibre naturale, specifice portului traditional. Le gasesti atat in targurile cu obiecte si decoratiuni traditionale cat si in marile magazine de mobilier si decoratiuni. Iti spuneam doar ca se poarta stilul rustic.

Pentru pereti specialistii recomanda alegerea albului sau a nuantelor pastelate de verde, roz, bleu sau galben. Ai de unde alege. O idee interesanta este placarea peretilor cu lambriu de lemn sau chiar cu parchet laminat cu aspect rustic.

Textilele – o nota importanta in crearea unui decor rustic

Dupa stabilirea finisajelor si alegerea mobilierului vine etapa alegerii elementelor decorative. Pe langa obiectele artizanale din lemn, din fier sau din piatra naturala cu care-ti poti decora casa, specialistii recomanda sa nu uiti de importanta textilelor intr-un decor rustic.

Cuverturile, perdelele, draperiile, covorasele, pernutele decorative, fetele de masa sau seturile de lenjerie pentru pat, toate trebuie sa fie din lana, bumbac sau in. Acestea vor contura si mai mult decorul rustic al locuintei, imprimandu-i caldura si confortul specifice acestui stil de amenajare.


Sursa foto: adelaparvu.ro