Esti pregatit sa iti cauti o noua locuinta? Asa trebuie sa incepi!

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
19.03.2018
Esti pregatit sa iti cauti o noua locuinta? Asa trebuie sa incepi!
Dacă ai intrat deja pe site-ul agentiei New Concept Living sunt șanse mari să te fi gândit deja că este momentul perfect să îți cumperi o nouă locuință în Sibiu. Ai fost deja la vizionări și ai studiat puțin piața imobiliară din oraș? Te-ai gândit exact ce anume îți dorești? Înainte să începi demersurile, îți recomandăm să acorzi atenție mai mare unor anumite aspecte.

Cumpărarea unei noi locuințe implică un timp îndelungat alocat căutărilor. În fond, nu cumperi un telefon sau o jachetă, ci este momentul în care vrei să găsești o casă de vânzare care să se plieze perfect pe nevoile tale și să se incadreze în bugetul pe care l-ai alocat tranzacției. Desigur, experiența fiecărui cumpărător este întotdeauna diferită, însă aici sunt trei pași pe care orice client interesat de o achiziționare trebuie să îi facă.

1. Găsește agentul imobiliar perfect

Probabil te întrebi în acest moment de ce nu poți începe căutările de unul singur. Sigur că poți, doar că lucrând cu un agent imobiliar vei salva bani și timp . Acesta cunoaște foarte bine piața imobiliară, îți poate spune tot ceea ce vrei să știi despre cartierele bune din Sibiu și cel mai important te va ajuta în tot ceea ce înseamnă documente, taxe, intabulări, etc. Este foarte important să stabilești o relație de colaborare foarte bună cu un agent imobiliar încă de la început, iar dacă ai persoana potrivită alături de tine în această cursă este de neprețuit.

Spune-i agentului ce îți dorești, expune-i situația exact așa cum este ea, vorbește-i despre situația financiară a familiei tale, iar apoi veți decide împreună care sunt proprietățile pe care merită să le vizionezi. Cu cât vezi mai multe proprietăți, cu atât mai repede îți faci o idee despre piața locală.

Iar dacă se va întâmpla ca proprietate pe care îți doreai să o vizionezi sau să o cumperi să fie achiziționată de altcineva, nu te impacienta. Este natural și face parte din proces. Nu te grăbi să iei decizii și realizează că nu îți cumperi o locuință nouă în fiecare zi, astfel că este normal să aștepți pentru proprietatea care să se potrivească perfect cu ceea ce cauți.

De ce este bine să lucrezi doar cu un agent imobiliar? Citește toate detaliile AICI.

2. Matematica buzunarului și birocrația

O bună parte din clienții cumpărători au nevoie de un credit ipotecar pentru a cumpăra. Deși procesul de aplicare pentru un credit a devenit mai ușor de-a lungul timpului, acesta poate reprezenta o provocare în procesul de căutare a unui apartament de vânzare în Sibiu, dacă nu ești pregătit.

Trebuie să știi încă de la început cu precizie ce anume îți permiți, care sunt variantele de împrumuturi la care poți apela și dacă aceste două criterii îți limitează sau nu variantele de căutări. Mergi la bancă pentru a vedea exact care este situația ta economică și asigură-te că primești o pre-aprobare a creditului de care ai nevoie pentru a cumpăra o casă de vânzare înainte de a merge mai departe cu demersurile.

Mulți cumpărători care ajung în biroul nostru descoperă pe parcurs că au nevoie de mai mulți bani cash pentru avans, că creditul nu le va acoperi achiziția sau că evaluatorul stabilește o sumă mai mică necesară cumpărării. O parte dintre aceștia decid să mai aștepe câteva luni ca să economisească niște resurse, astfel că datele problemei se pot schimba complet.

Acesta este un alt aspect care poate decurge mai ușor dacă apelezi la un agent imobiliar: aceștia cunosc foarte bine procedurile bancare și îți vor recomanda cu siguranță ceea ce este mai bun pentru tine.

3. Caută și descoperă ceea ce ți se potrivește

De cele mai multe ori procesul de cumpărare se întâmplă în mod organic, însă poate dura și câteva luni de la începerea căutărilor până la momentul semnării contractului. Cumpărătorii încep să cerceteze piața, vizionează mai multe anunțuri online, iar agentul pe care îl contactează le prezintă locuințele disponibile spre vânzare, care sunt avantajele acestora și mai ales care sunt lucrurile care fac diferențierea de preț.

Este momentul ideal pentru a căuta locuințe în cartierele care îți plac cel mai mult, să pui pe o foaie plusurile și minusurile proprietăților care îți stârnesc interesul și să elimini ofertele care nu împlinesc nici măcar parțial lista ta de proprități. Cei mai mulți cumpărători își găsesc deja o proprietate în această fază, dar dacă acest lucru nu se întâmplă și nu ești grăbit să achiziționezi nu te impacienta.

Agentul imobiliar alături de care ai început căutările te va ține la curent cu cele mai noi oferte din oraș, astfel că atunci când va fi scos la vânzare un apartament care se potrivește cerințelor tale vei putea merge imediat să îl vezi.

Vezi toate apartamentele de vânzare din portofoliul New Concept Living AICI.

Foto credit: shutterstock.ro