Hygge. Designul de interior scandinav si fericirea care vine din lucrurile marunte si simple

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
31.03.2023
Hygge. Designul de interior scandinav si fericirea care vine din lucrurile marunte si simple

Designul interior scandinav este un stil de design minimalist si funcțional care isi are originea in tarile nordice din Europa, respectiv Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda. Stilul de amenajarea se caracterizeaza prin simplitate, linii curate, precum si prin utilizarea materialelor prime din natura, precum lemn, piatra, bumbac sau lana.

Acest stil de design interior poate fi integrat cu usurinta in orice casa, dar se preteaza si pentru amenajarile apartamentelor de la bloc, atunci cand vorbim de suprafete mai mari.

Iată câteva caracteristici cheie ale designului interior scandinav:

1. Utilizarea culorilor neutre: Stilul scandinav de design interior folosește de obicei o paletă de culori neutre, inclusiv nuanțe de alb, bej, gri si negru. Aceste culori creeaza o atmosfera curata si linistitoare.
2. Spatii luminoase si luminoase. Utilizarea luminii naturale este importanta in designul scandinav. Ferestrele mari si tratamentele minime ale ferestrelor permit luminii naturale să intre în spatiu. Acest lucru creează o senzație luminoasă și aerisită.
3. Functionalitate mare: Designul scandinav pune accent pe functionalitate si practic si pe faptul ca fiecare metru patrat trebuie folosit eficient. Mobilierul și decorul din locuintele in stil scandinav sunt adesea multifuncționale, servind mai mult de un scop.
4. Utilizarea materialelor naturale. Designul scandinav încorporează materiale naturale precum lemnul, pielea si lana. Aceste materiale adauga caldură si textura spatiului.

5. Simplu si minimalist. Designul scandinav este cunoscut pentru simplitatea si minimalismul său. Decorul si mobilierul sunt adesea subestimate si functionale.
6. Coziness si Hygge: Hygge este un concept danez care pune accent pe confort, confort si multumire. Designul scandinav incorporeaza adesea elemente de hygge pentru a crea o atmosfera calda si primitoare.
7. Perne si paturi confortabile. Adaugati niste perne si paturi la amenajarea canapelei si petreceti timp de calitate pe o canapea confortabila langa un semineu. Aceste adaugiri subtile vor schimba cu totul starea de spirit, precum si aspectul incaperii.
Pernele si paturile sunt cruciale pentru caldura si confort in orice resedinta de design interior Hygge. Simpla placere de a avea un colt de lectura, amenajat cu perne si paturi moi, unde o ciocolata calda si o carte buna reprezinta un mix perfect.

Designul interior scandinav este un stil frumos si functional care pune accent pe simplitate, desi sunt destui aceia care spun ca amenajarile sunt putin reci si prea sobre. Totusi, folosirea materialelor naturale si tonurile neutru din locuinte dau o nota primitoare.
In plus, studiile ne arata ca oamenii care traiesc in spatii simple, cu linii curate si fara prea multe obiecte colorate si nefolositoare in jurul lor sunt mai fericiti si mai linistiti.

Ai nevoie de informatii despre un apartament de vanzare in Sibiu? Vezi oferta noastra completa AICI.