Tu ce preferi: terasa sau gradina?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
31.03.2023
Tu ce preferi: terasa sau gradina?


In portofoliul agentiei noastre imobiliare avem numeroase case si apartamente care au fie terasa, fie gradina mare. Desigur, mai este si o a treia categorie de proprietati care beneficiaza atat de terasa, cat si de gradina.
Din experienta noastra imobiliara, am observat ca acei clienti care isi doresc sa plece dintr-un apartament mic de la bloc cauta in primul rand sa aiba o terasa sau o gradina, unde sa se bucure din plin de aer curat si liniste.
Cativa dintre clienti ne spun totusi ca o gradina presupune prea multe batai de cap, iar altii ne sugereaza ca o terasa este totusi prea mica pentru o schimbare asa de mare.

In final, este clar ca alegerea dintre o terasa sau o gradina depinde in mare masura de preferintele personale si de considerente practice. In acest articol de blog imobiliar am scris cateva specificatii, care sa va ajute sa va faceti o idee mai clara despre aceste doua beneficii complementare pe care le au anumite case de vanzare in Sibiu.

Despre terasa unei proprietati
O terasa poate fi o optiune excelenta pentru cei care locuiesc in mediul urban sau au spatiu liber limitat. Terasa locuintei ofera o suprafata plana si solida pentru activitati in aer liber, cum ar fi mesele in familie si relaxare. O terasa poate fi mai usor de intretinut decât o gradina, deoarece nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la plantare florilor si a arborilor ori la intretinerea celorlalte spatii verzi. Cu toate acestea, o terasa poate sa nu ofere aceeasi frumusete naturala si relaxare ca o gradina.

Terasa unei locuinte mai are un atu, si anume faptul ca poate fi inchisa cu pereti de sticla in sezonul rece, care pot fi indepartati in timpul sezonului cald. In acest fel, locatarii se vor bucura de functionalitatea ei pe tot timpul anului.Despre gradina
Pe de alta parte, o gradina poate fi o alegere minunata pentru cei care vor sa se bucure din plin de natura si de activitati de gradinarit. Gradina ofera un spatiu in aer liber frumos si linistit pentru a va relaxa, a face miscare si a va conecta cu natura. O gradina poate fi, de asemenea, o oportunitate de a va cultiva propriile fructe, legume si ierburi. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca o gradina necesita mai multa intretinere decât o terasa. Vorbim aici despre intretinerea gazonului, dar inclusiv udarea, plivitul si taierea plantelor.

In cele din urma, alegerea intre o terasa sau o gradina depinde de preferintele tale personale, de stilul de viata si de spatiul exterior pe care il ai la dispozitie.
Unii oameni chiar se bucura sa le aiba pe ambele, combinând tot ce este mai bun.

Vezi oferta noastra imobiliara completa AICI.