Iata cum profitam noi de timpul petrecut acasa in aceasta perioada

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
26.03.2020
Iata cum profitam noi de timpul petrecut acasa in aceasta perioada

Se spune că din orice situație avem ceva de învățat. Fiecare lucru are și o parte bună, dar și una mai puțin bună, fiind o lege a echilibrului în tot ce ne înconjoară. Acesta a fost un prim gând pe care l-am sădit și alimentat cu toții în echipa New Concept Living în tot acest timp. Cu siguranță ceva frumos se ascunde și în spatele acestei crize sociale și economice prin care trecem cu toții.

Sunt Magdalena Gliga și sunt managerul de marketing al agenției New Concept Living. Asta înseamnă și faptul că sunt responsabilă ca cele mai faine mesaje de la echipa noastră să ajungă zilnic la oamenii dragi care ne urmăresc în online. În acest material o să fac rezumatul câtorva idei sustrase de la colegi, despre cum profităm noi de această perioadă mai dificilă într-un mod pozitiv și optimist.

1. Petrecem timp de calitate cu cei dragi. #Stațiacasă și petreceți timp în familie. Ai auzit deja de foarte multe ori acest lucru în ultimele săptămâni, nu-i așa? Ei bine, același lucru ți-l spunem și noi. Aceste momente vor trece și ne va fi dor să petrecem timp cu părinții și copiii.

2. Citim și ne punem la zi cu restanțele de pe noptieră. Mâna sus cine are cel puțin o carte lăsată pe noptieră, pentru că nu e timp sau pentru că înainte de somn nu mai aveam energie pentru citit. Ei bine, e momentul perfect să ne punem la zi cu cititul.

3. Învățăm și ne perfecționăm abilitățile pentru locul de muncă. Suntem binecuvântați să avem o echipă determinată și orientată spre dezvoltare. Deși suntem mereu dornici să învățăm, trebuie să recunoaștem că nu ne iese mereu. Nu dedicăm ora aceea pentru un training online, nu citim acele blocuri de specialitate, nu ne urmărim mentorii așa cum am vrea. De ce? Nu avem timp. Ei bine, acum e momentul perfect să devenim cea mai bună versiune a noastră. Lucrăm de acasă, dar profităm de orice moment să facem o conferință online și să schimbăm impresii.

4. Gătim și ne facem poftele culinare. Chiar și cei nepricepuți dintre colegi în ale gătitului, printre care recunosc că mă număr și eu, au încercat să gătească în această perioadă și să prepare câteva dintre cele mai inedite și delicioase rețete. Chiar ieri am primit poze cu pâine și cozonaci care arătau delicios. 

5. Facem ordine în dulapuri, bibliotecă, pod și alte spații, după caz. Câțiva colegi ne-au ținut la curent cu faptul că e timp bun să se ocupe de lucruri administrative. O curățenie de primăvară în garderobă,  dulapuri, lucrurile vechi din pod și lista poate continua la nesfârșit.

6. Avem timp de hobby-urile noastre. Deși trebuie să stăm în casă, nu înseamnă că nu ne putem bucura de acele hobby-uri pe care le putem desfășura indoor. Spre exemplu, Silviu ne spunea că acum are timp să învețe melodii noi la instrumentele la care știe să cânte. Lui Tibi îi place să cânte la chitară, iar Mirabela iubește să petreacă timp cu Kenzo, câinele ei. Altora le place să facă integrame, să gătească sau să picteze. Toți ne bucurăm de aceste zile ca să facem lucrurile de care nu mai avem chef după 8 ore de muncă la birou.

7. Învățăm lucruri noi. Nu este niciodată prea târziu să înveți un lucru nou și încercăm să profităm la maximum de asta acum. Este momentul perfect să înveți câteva cuvinte într-o limbă străină, să croșetezi, să grădinărești dacă locuiești la curte sau să faci tot felul de lucrușoare handmade.

8. Facem sport. O minte sănătoasă trăiește într-un corp sănătos și chiar dacă nu putem merge la sală, aduce sala la noi. Sunt o grămadă de programe online care pot fi urmărite. Iar dacă nu avem greutăți, ne folosim de baxurile de apă cumpărate pentru aprovizionare.

9. Ne întoarcem în copilărie. În această perioadă avem timp mai mult să ne jucăm, să ne uităm la desene animate sau să depănăm amintiri din cea mai frumoasă perioadă din viața oricui: copilăria. Copiii se bucură cel mai tare, că au parte de toată atenția din partea părinților.

10. Virtual, petrecem timp cu prietenii de departe. Sunt vremuri mai grele și suntem cu toții încercați de un sentiment de nesiguranță și de teamă. Încercăm să fim alături de cei dragi cu o vorbă bună, o glumă, chiar și când suntem la depărtare. Probabil că și o parte din cunoscuții tăi locuiesc în alt oraș, altă țară sau alt continent. Nu-i uita, dă-le un telefon, fă o conferință video cu ei și asigură-te că sunt bine. Slavă domnului, avem o mulțime de posibilități de conectare virtuală. De care ne bucurăm acum și pentru ședințele noastre săptămânale.

În loc de concluzie, vă transmit în numele echipei New Concept Living cele mai bune gânduri. Rămâneți cât mai mult timp acasă pentru a vă proteja pe voi, dar și pe cei dragi. Aveți nădejde că ne vom revedea curând și fizic.


Până atunci, toate cele bune!
Magdalena Gliga

Foto credit: New Concept Living