Tu ce activitati mai faci cu cel mic cat timp stati acasa?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
27.03.2020
Tu ce activitati mai faci cu cel mic cat timp stati acasa?

 -Un articol de Mihaela Istrate, una dintre mămicile din agenția New Concept Living-

Știu și eu, exact ca și tine, că întotdeauna e ceva de făcut într-o gospodărie. Și este posibil ca și tu să te numeri printre acei oameni care și-au spus că în toată criza asta din lume e și un avantaj: faptul că acum ai timp să te ocupi de acele treburi pe care le-ai lăsat pentru atunci ”când vei avea timp”.

Ei bine, dacă ești părinte știi că lucrurile stau puțin diferit și timpul pare că se contractă. Nu e niciodată timp destul, iar pictatul, desenatul sau jocul cu mașinuțele și păpușile devin rutina care înlocuiește cu succes atât munca la birou, cât și sarcinile privind treburile casnice pe care le aveai pe listă. Copiii vor mereu ceva nou, iar tu trebuie sa te gândești și să inventezi jocuri și activități distractive.

Am cules aici câteva idei noi și amuzante de la colegii mei din agenție, lucruri pe care le facem și noi, părinții NEW CONCEPT LIVING, în această perioadă în care #stămacasă cu cei mici.

1. Gătiți împreună. Copiii sunt încântați să dea o mână de ajutor, să facă și ei ”treburile” importante din casă. Lasă-i! Ajută-i să măsoare, să toarne, să taie, să frământe. Da, e adevărat, se face puțină mizerie, dar zâmbetul și bucuria lor sunt mai presus decât toate.

2. Un picnic delicios în casă. Chiar dacă nu ieși afară, poți organiza un picnic și în interiorul apartamentului în care locuiești. Pune într-un coșuleț sau într-o gentuță tot ce crezi că ai nevoie pentru un picnic. Ia și o păturică și așează totul pe jos, în camera de zi. Să nu uiți de OCHELARII DE SOARE! Distracția va fi garantată, iar cei mici își vor aminti cu drag de momentele astea.

3. Toată lumea la curățenie! Fă curat împreună cu cei mici. Știm cu toții cât de fascinați sunt copiii să dea cu mătura și să aspire, dar mai ales să se facă utili.

4. Improvizați un cort. Tot împreună, umăr la umăr încercați să ridicați un cort sau chiar două, dacă vă permite spațiul. Fiecare are acum ”căsuța” lui, iar astfel de activități inedite le vor da celor mici posibilitatea să se simtă independenți.

5. „Îmi aleg hainele și mă îmbrac singur”. Mâna sus toți părinții care au auzit acest lucru măcar o dată. Lasă-i să se îmbrace singuri și să își aleagă hainele, este momentul perfect să îl inveți să se lege la șiret sau să își încheie jacheta.
Mai mult, lasă-i să aleagă și hainele pe care tu să le porți și probează-le, măcar pentru câteva minute. O să te distrezi de minune!

6. Hai la pescuit! Nu trebuie să mergeți la baltă ca să pescuiți. Pune câteva boabe de struguri într-un bol cu apă și faceți concurs de pescuit. Primul care pescuiește 5 boabe are dreptul să mănânce un pătrățel de ciocolată.

7. Pictorul rebel. Pictați cu mâinile sau cu picioarele pe o coală de hârtie sau chiar pe un tricou vechi. Va rămâne o amintire frumoasă și colorată, iar imaginația copilului se va dezvolta.

8. Baloane de săpun în casă. I-ai cumpărat o sticluța cu apă si soluție pentru baloane de săpun și își doreste acum acele baloane de săpun? Este posibil și în casă, în cada din baie. Strânge puțină apă, iar baloanele se vor așeza perfect pe marginea cadei și pe apă.

9. Ce gust are? Adună mai multe alimente, cu gust diferit, închideți ochii și probați. Așa poate învăța diferența dintre sărat, dulce, acru, amar, etc. Discutați ce gust are și dacă i-a plăcut sau nu.

10. Copiii au o imaginație bogată! Adună câteva pietre în casă, spală-le puțin, lasă-le să se usuce și în funcție de forma lor, imaginați-vă ce ar putea fi. Mai apoi ele pot fi pictate. Noi avem deja ”la colecție”: o rachetă, o pârtie pentru săniuș, un zâmbilici, un autobuz, o rampă pentru schi și un câmp cu flori.

Sigur ai încercat și tu alte activități amuzante sau alte ” trucuri” pentru a-i ține ocupați pe cei mici. Te așteptăm să le împărtășești cu noi. Avem nevoie de idei noi cât timp #stămacasă.
Acestea fiind spuse, încearcă să te bucuri din plin cât timp stai acasă cu ei și să le acorzi tot timpul necesar. Eu știu sigur că mie o să-mi fie dor să îmi petrec timpul împreuna cu ei.
Foto credit: New Concept Living