Izolatia exterioara reprezinta una dintre cele mai bune metode atunci cand vine vorba de eficientizarea energetica a locuintei tale si implicit reducerea costurilor cu privire la incalzirea acesteia. Pentru ca aceste costuri sunt in continua crestere, pastrarea caldurii in interior este esentiala. Scopul izolatiei este de a stopa risipirea caldurii prin pereti si astfel caldura in timpul iernii ori aerul rece din perioada verii sa ramana in interior.
Acest articol de
blog imobiliar iti prezinta toate informatiile despre izolatia exterioara a casei si cat de mult ajuta.
Izolatia exterioara imbunatateste inertia termica a peretilor si totodata reduce posibilele infiltrari de apa si umezeala. De asemenea, previne apartitia mucegaiurilor si a igrasiei si pastreaza un nivel optim de umezeala al aerului. Pe langa toate aceste plusuri, materialele utilizate in acest proces asigura si un confort fonic, necesar mai ales in zonele urbane.
In ceea ce priveste materialele utilizate in izolarea exterioara a peretilor, trebuie mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de materiale care pot fi folosite. Foarte des, o izolatie exterioara vine la pachet si cu o izolatie interioara. Materialele folosite pot fi aceleasi sau pot sa difere in functie de scopul urmarit si de constructia casei. Neaparat aceste materiale trebuie sa asigure cateva puncte importante:
• sa asigure o buna izolatie termica si fonica;
• sa nu incarce fundatia casei;
• sa fie rentabile;
• sa se monteze usor;
• sa previna aparitia mucegaiurilor si a igrasiei;
• sa fie eficiente si rezistente in timp.
Procesul se poate parcurge mai usor daca stii inca de la inceput faptul ca o locuinta construita se izoleaza diferit fata de una in curs de construire. Diferenta o fac etapele de pregatire.
Izolarea unei locuinte in curs de construire are o etapa principala care se refera la uscarea materialului din care sunt facuti peretii cladirii (daca este nevoie). In cazul locuintelor construite este nevoie de inlaturarea tencuielii, iar elementele sanitare sau alte aspecte pot ingreuna parcursul.
Inainte de a porni la drum, cauta cateva informatii despre proces sau consulta un specialist in domeniu care te poate sfatui si cu care poti alege materialele potrivite nevoilor tale. Chiar daca au un cost mai mare, materialele de calitate te vor scuti de reparatii viitoare sau de alte probleme care pot aparea.
Intr-un material viitor revenim cu tipurile de materiale des folosite de catre proprietari atunci cand aleg sa isi izoleze casa atat la exterior cat si in interior.
Foto credit: shutterstock.com
Urmareste-ne pe
pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele din portofoliul propriu.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu