Ne place orasul Alba Iulia! Iată de ce!

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
22.09.2021
Ne place orasul Alba Iulia! Iată de ce!


Un oras frumos inconjurat de multe alte localitati frumoase nu vezi in fiecare zi, nu-i asa? Alba Iulia, caci despre el este vorba, este unul dintre cele mai vizitate locuri din tara noastra. Evenimentele istorice petrecute aici l-au transformat intr-un punct de referinta cu insemnatate mare pentru romanii din tara. Linistea orasului, bucuria cu care esti intampinat de oameni si punctele turistice ce merita vizitate sunt cateva dintre motivele pentru care poate fi alegerea ta de vacanta.

In acest articol de blog imobiliar iti prezentam cateva locuri pline de istorie si cultura din Alba Iulia, dar si din imprejurimi.

1. Cetatea Alba - Carolina
A fost construita la inceputul secolului XVIII in urma unui plan gandit de catre un arhitect italian. Cetatea in forma de stea este cea mai mare din tara noastra si de asemenea cel mai vizitat punct turistic din zona. Este un loc plin de istorie, formata din trei fortificatii, ridicate in perioade diferite: Castrul, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina. Aceasta pune la dispozitie vizitatorilor mai multe trasee turistice: Traseul celor Trei Fortificatii, Traseul Sudic, Traseul Neamului Romanesc, Traseul Estic, Traseul Portilor sau Traseul Nordic.
Un simbol al patriotismului romanesc de peste 300 de ani, Cetatea Alba Carolina se bucura de tot mai multi vizitatori romani, dar si straini.


2. Obeliscul „Horea, Closca si Crisan”
Cu siguranta nu mai trebuie sa mentionam cine sunt si cat de importanti au fost pentru istoria tarii noastre.
Cu o inaltime de peste 20 m, obeliscul a fost ridicat in anul 1937 si este localizat la Poarta a III-a a Cetatii Alba Carolina, fiind un omagiu adus celor trei conducatori. Daca in trecut monumentul avea rolul de a proteja poarta principala a cetatii, astazi reprezinta un punct de referinta in amintirea Rascoalei de la 1784.


3. Muzeul National al Unirii
Cladirea in care muzeul isi desfasoara activitatea a fost construita intre anii 1851-1853, in stil romantic. Muzeul este printre cele mai cunoscute de la noi din tara , iar colecțiile sale numără circa 200.000 de obiecte de patrimoniu. Aceste obiecte va vor purta in timp, din perioada preistorica, pana la perioada dacilor si romanilor, ajungand la Rascoala lui Horea si pana in prezent.


4. Rapa Rosie
Este situata in judetul Alba, la doar 3 kilometri de Sebes. S-a format natural, prin eroziunea apei asupra solului, iar astazi este o zona admirata de multi turisti. Acestia pot vedea aici formatiunile rozalii, se pot da cu parapanta si pot admira specii de flori protejate de lege. Tot aici este si Groapa Hotilor, sapata in rapa, in jurul careia se invart numeroase legende despre haiduci.


5. Pestera Ghetarul Scarisoara
Nu se cunoaste inca perioada din care dateaza acest ghetar, insa se spune ca prima data s-ar fi scris despre el intr-un document al imparatesei Maria Tereza, document care aproba taierea de lemne pentru restaurarea scarilor care duceau la ghetar.
Pestera a fost decalarata in 1938 prima pestera monument al naturii din tara noastra. Aceasta adaposteste cel mai mare ghetar din Romania ca marime si al doilea din lume. Anual se bucura de o multumite de vizitatori, nerabdatori sa coboare pana in inima lui. O serie de studii efectuate de anumiti cercetatori, sustin ca varsta ghetarului este de cca. 3000 de ani. Pestera care adaposteste si ghetarul a fost renovata si redeschisa publicului in luna iulie a anului curent.

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu