Orase fotografiate de sus - Un spectacol vizual

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
03.02.2022
Orase fotografiate de sus - Un spectacol vizual


Ca sa iti dai seama de frumusetea unui loc si de tot ce are acesta mai special trebuie sa vezi imaginea lui de ansamblu. Cand locuiesti intr-o anumita zona esti obisnuit cu tot ce te inconjoara si pierzi din vedere cat de frumoasa poate fi uneori imbinarea naturii cu lucrurile create de oameni. Plimbarile pe strada ofera o perspectiva ingusta despre tot ceea ce inseamna fiecare loc in parte. Sunt orase in lume care privite de sus incanta ochii celor care stiu sa vada o alta fata a tututor lucrurilor din jur.

In articolul de blog imobiliar de astazi vei vedea cateva zone din lume fotografiate cu drona, care fac deliciul cititorilor.

1. Suloszowa, Polonia
Suloszowa este un sat mic, care numara aproape 6.000 de locuitori. Este recunoscut pentru ca are una dintre cele mai lungi strazi din Polonia (se intinde pe 9 km), dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos.
Satul este localizat la 29 de kilometri nord-vest de Cracovia si este aproape de multe atractii, printre care: Parcul National Ojcowski si Castelul Pieskowa Scala.


2. Plaza de Tetuán, Barcelona
Designul orasului a fost gandit de inginerul Ildefons Cerdà care l-a numit Eixample. Designul are strazi lungi si drepte, alei largi si blocuri patrate octogonale cu colturi rotunjite plasate intr-un model de grila strict. Designul a oferit o vizibilitate mai buna, aer si este marele reper aerian al Barcelonei.


3. Palmanova, Provincia Udine, Italia
Comuna a fost construita in 1593 in perioada Renasterii tarzii. Este unul dintre multele forturi vechi de stele din aceasta perioada. Acest fort cu 9 colturi a fost proiectat de Vincenzo Scamozzi. In 1960, fortul a fost declarat ca fiind comoara national si a devenit monument national. In 2017 a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.


4. Sun Lakes, Arizona, SUA
Sun Lakes este o comunitate organizata si dezvoltata la mijlocul anilor 70 de un singur constructor, Robson Communities. Statiunea a fost creata pentru cetatenii pensionari, pentru a avea un loc de relaxare propice. In zona se afla 10.000 de case, cinci terenuri de golf, cinci cluburi de tara, doua centre comerciale si un centru medical si de educatie.


5. Sapporo, Hokkaido, Japonia
Un rand de copaci bine ingrijiti isi face loc intr-o zona la nord de orasul Sapporo. Padurea urbana creata, imbratiseaza comunitatea si uneste doua zone verzi. O astfel de padure urbana contribuie la crearea unui oras mai accesibil si mai durabil si, totodata, la delimitarea identitatii locului.


6. Stenhagen, Uppsala, Suedia
Stenhagen a fost construit in jurul anilor 1990 si a fost format din cladiri de inaltime mijlocie si cateva conace. Cativa ani mai tarziu, la inceputul anilor 2000, au fost construite locuinte terasate.


7. Brøndby Haveby, Danemarca
In anul 1964, municipalitatea din Brondby a hotarat sa rezerve o zona pentru un „oras gradina”. Arhitectul care a gandit proiectul a dorit ca gradinile sa fie impartite in forme circulare, figura ce simoboliza un sat vechi in care oamenii se intalneau la fantana situata in centru.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: worldurbanplanning
Sursa: World Urban Planning