Stilul Feng Shui - Arta amenajarii locuintei

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
04.02.2022
Stilul Feng Shui - Arta amenajarii locuintei


Arta se regaseste in mai toate domeniile vietii, prin diferitele forme pe care le imbraca. Ea vine la pachet cu emotie, energie pozitiva si multa bucurie. Nu numai tu te poti bucura de un anumit tip de arta, ci si locuinta ta. In domeniul amenajarii interioare si exterioare, stilul Feng Shui poate surprinde multe energii pozitive si poate aduce in casa ta liniste, prosperitate si armonie.
Acest stil de amenajare isi are originile in cultura occidentala, iar principiile sale se bazeaza pe doi factori: armonie si echilibru. „Feng Shui” este inspirat din cultura chineza si se traduce „vant si apa”. El se refera in sine la analizarea energiilor din jurul tau si aranjarea lor prin cateva reguli de amenajare, astfel incat sa existe o punte intre mediul interior si natura.

Articolul de blog imobiliar de astazi cuprinde cateva reguli de baza pentru o locuinta Feng Shui.

1. Chiar daca tentatia este mare, oglinzile nu isi au locul in dormitor. Acestea pot strica relatia dintre tine si partener. Totusi, daca iti doresti neaparat una, nu o pozitiona deasupra capului.
2. Piesele de mobilier alese in procesul de amenajare sau reamenajare nu trebuie sa aiba linii drepte. Se spune ca energia din casa se opreste in marginile acestora. Cele mai potrivite piese de mobilier sunt cele cu forme rotunjite.
3. Un Feng Shui bun locuintei tale presupune si pastrarea ferestrelor si a pervazelor curate.
4. Spatiile goale din locuinta trebuie puse in evidenta si luminate foarte mult.
5. Daca iti doresti sa ai o oglinda mare de perete in locuinta, atunci opteaza pentru una care sa fie mai inalta, astfel incat picioarele sau capul celui care priveste in ea sa nu fie "taiat”.
6. Holul reprezinta cartea de vizita a casei tale. Este primul loc in care intra invitatii si din acest motiv trebuie sa fie in permanenta curat, luminos, organizat si cu plante. In acest mod eviti aglomerarea si invitatii nu se vor lovi de diferite obiecte.
7. Stilul Feng Shui recomanda de asemenea pozitionarea mobilierului in fata unui perete si nu sub fereastra.
8. In ceea ce priveste zona livingului, este recomandat sa folosesti o canapea care sa fie in armonie cu spatiul pe care il ai la dispozitie (sa nu aiba o dimensiune exagerata) si sa se plieze pe necesitatile familiei.
9. Exista reguli in ceea ce priveste si usa de la intrare. In primul rand, aceasta trebuie sa fie rezistenta si fabricata din metal sau lemn masiv. De ce aceste materiale? Pentru ca ele asigura protectia familiei si evita pierderea energiei din interior.
10. De asemenea, usa trebuie deschisa spre interior.
11. In baia/baile locuintei, vasul de toaleta trebuie sa fie intotdeauna coborat pentru ca energia pozitiva sa nu scape pe acolo.
12. Casa trebuie sa aibe multe plante vii deoarece ele vin cu multa energie.
13. Dormitorul locuintei trebuie amenajat pentru armonia ta si a partenerului. Astfel, patul trebuie pus pe mijloc si dulapul sa fie destul de incapator pentru amandoi.
14. Cand vine vorba de elemente decorative, cum sunt tablourile, nu le alege pe cele cu reprezentatii violente, opteaza pentru peisaje naturale sau fotografii cu cei dragi.
15. Daca ai pregatit in casa si un spatiu de lucru, ai grija sa fie amenajat cat mai departe de dormitorul tau.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro