Primii 5 pasi in procesul de cumparare

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
02.07.2019
Primii 5 pasi in procesul de cumparare

Indiferent de ce facem sau ne dorim să facem, disciplina și buna organizare sunt factori cheie ca lucrurile să meargă bine. Este important să facem lucrurile pe rând, să interprindem pași mici și să nu sărim nici o etapă.

Ei bine, toate acestea sunt valabile și atunci când îți cauți un nou apartament de vânzare în Sibiu. Vezi în acest material care sunt primii pași în procesul de cumpărare și de ce este bine să nu sari niciunul.


1. Știi ce vrei să cumperi?

Cei mai mulți oameni care încep demersurile pentru achiziționarea unei noi locuințe nu știu cu adevărat ce anume caută. Apartament? Preferi să cumperi o casă? Câte camere? În ce zonă ai vrea să te muți? Toate aceste aspecte trebuiesc puse pe hârtie și analizate cu atenție. Abia ulterior vei știi ce anume cauți si te vei focusa pe acele proprietati care te intereseaza cu adevarat.

2. Stabilește o listă de priorități pe care le doresti de la noua locuință.


Locuința perfectă nu există și cu siguranță vei fi nevoit și tu să faci unele compromisuri. Așadar, fă o listă cu lucrurile la care nu vrei sau nu poți să renunți. Poate că nu găsești un apartament spațios la etajul 2 și va trebui să decizi dacă faci un compromis și te muți într-unul mai mic sau dacă schimbi etajul. Lista de astfel de exemple poate continua la nesfârșit.

3. Stabilește un buget confortabil și un buget maxim. Dacă vei cumpăra prin credit, mergi la ba
ncă.

După ce știi exact ce cumperi, verifică portofelul. Stabilește un buget confortabil pentru achiziție, dar și unul maxim peste care nu poți trece indiferent de cât de mult îți place locuința.

De asemenea, dacă vei cumpăra un apartament de vânzare cu ajutorul unui credit ipotecar sau Prima Casă, este bine să mergi la bancă încă de la început și să discuți toate detaliile. Vei ști exact în ce buget te incadrezi, care este marja de împrumut și alte detalii. În acest fel, eviți situația neplăcută în care găsești un apartament care îți place, dar apoi mergi la bancă și afli că nu ți-l permiți. Fă lucrurile practic și nu sări niciun pas.

4. Caută oferte imobiliare. Cere recomandări.

Indiferent dacă ți-ai propus să îți cauți singur o nouă locuință sau ai decis să lucrezi cu o agenție imobiliară, procesul în sine de căutare începe abia după ce primii pași au fost îndepliniți.

Acum știi ce vrei să cumperi, ce anume cauți la o nouă locuință și care este bugetul confortabil. Poți contacta site-urile de profil, filtrând cât mai precis ceea ce cauți. Nu porni la drum cu preconcepții și mergi să vezi cât mai multe apartamente de vânzare in Sibiu. Doar așa vei ști cu adevarat dacă îți place sau nu.

5. Avans. Documente. Semnări notariale.

După ce găsești locuința care îți place, în cartierul pe care ți l-ai dorit, la bugetul confortabil, urmează procesul de însușire a proprietății. Se achită un avans proprietarului, iar daca apartamentul va fi cumpărat cu ajutorul unui credit, încep demersurile la bancă. Dacă apartamentul se va achita cu avans 100%, se face programare pentru semnarea contractului la notar.

În cazul în care ai optat pentru achiziționarea unui apartament nou cu credit, procesul acesta are loc în doi pași. Prima dată se achită avansul aferent creditului (cel puțin 5% la Prima Casă sau 15% la credit ipotecar) la semnarea antecontractului, iar abia după intabulare vor începe procedurile la bancă și se va face programarea pentru semnarea contractului final.

Sugestia noastră este să salvezi timp și să faci lucrurile cât mai facil, apelând la o agenție imobiliară specializată. În acest fel, vei ști sigur că nu-ți scapă nicio ofertă, dar vei beneficia și de suport la documentație, etc.

Vezi oferta noastră imobiliară completă aici.
Ne poti contacta si pe faceebook, unde promovam mereu ofertele noastre actualizate.
Foto credit: shutterstock.ro