Top 5 motive care au impulsionat sibienii sa investeasca in imobiliare in prima jumatate a anului

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
27.06.2019
Top 5 motive care au impulsionat sibienii sa investeasca in imobiliare in prima jumatate a anului

Prima jumătate a anului 2019 a fost una bună pe piața de imobiliare Sibiu. Sibiul este într-o continuă dezvoltare și creștere, tot mai multe persoane își doresc să devină proprietari aici, iar jucători imobiliari din țară sau din străinătate aleg orașul din centrul țării pentru a face o investiție bună.

Care au fost motivele care i-au determinat pe sibieni să facă investiții în imobiliare în prima jumătate a anului?

1. TVA de doar 5%, indiferent de numărul achizițiilor imobiliare

Începând cu anul 2019, Guvernul României a dat liber la achiziţia mai multor imobile cu TVA de 5 % de catre aceeasi persoană. Acest lucru a impulsionat foarte mult piața imobiliară și cetățenii au căutat mai mult ca oricând să facă investiții profitabile.


2. Demararea lucrarilor la Lacul lui Binder


În 2019 au început lucrările la dezvoltarea unei zone de agrement unice în oraș lângă Lacul Binder. Prețurile proprietăților din zonă au crescut deja considerabil, iar noi estimăm că în următorii 2 ani vom vorbi despre un al doilea centru al Sibiului. Primul ansamblu rezidențial nou de aici este Lake Residence, unde mai sunt doar cateva apartamente de vanzare.

3. Deschiderea noului centru comercial din Sibiu

În luna noiembrie a acestui an se va deschide al doilea și cel mai mare centru comercial din Sibiu, foarte aproape de gara centrală a orașului. Lesne de înțeles că mulți sibieni s-au grăbit să cumpere apartamente de vanzare aici. Valoarea apartamentelor și caselor va crește, iar zona va fi ideală pentru închiriat, indiferent că vorbim de regim normal sau hotelier.

4. Șelimbăr – Sibiu - a treia cale de acces a fost dată în folosință, aspect care facilitează traficul

Șelimbărul este în topul preferințelor sibienilor în ceea ce privește investițiile imobiliare. Există însă o categorie de clienți care s-au gândit de două ori înainte să cumpere, din pricina căilor de acces
În acest an strada Pictor Brana a fost legată de rampa Ștefan cel Mare. Locatarii din Șelimbăr ajung acum mai simplu în centrul orașului, la autostradă și centura orașului, în zona Industrial Vest, Aeroport.


5. Cisnădie, o alegere din ce în ce mai frecventă în rândul sibienilor

Orașul Cisnădie, situat la doar câteva minute distanță de Sibiu, se dezvoltă foarte frumos și reprezintă o alegere înțeleaptă pentru investiție în acest moment. Locatarii orașului au trei căi de acces în Sibiu ( DN1, Calea Cisnădiei și Cisnădioara ), astfel că ambuteiajele rutiere pot fi evitate. În oraș sunt grădinițe, școli, liceu, centre comerciale, Sala Polivalentă Măgura, patinoar, etc.

Park Residence, ansamblul nou de apartamente situat chiar la intrarea în Cisnădie ( dinspre Cisnădioara ), a răspuns cererii mari pentru apartamentele noi in Cisnadie.

Vezi portofoliul nostru complet de apartamente de vanzare in Sibiu si case de vanzare in Sibiu aici.
  Foto credits: Shutterstock.ro, New Concept Living