Problema petelor de pe haine rezolvata cu mici trucuri

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
19.01.2022
Problema petelor de pe haine rezolvata cu mici trucuri


Copilul are antrenamente saptamanale la fotbal, iubesti sa gatesti fara sort sau momentele in care esti mereu pe fuga nu se mai termina? Poate te gandesti care este scopul acestor exemple, dar ele chiar sunt relevante pentru tema abordata astazi.
Pentru unii, patarea hainelor este un obicei, iar pentru altii o tragedie curata. Indiferent in ce tabara te situezi, daca iti patezi un obiect vestimentar intr-un moment total nepotrivit si iti lipseste un detergent propice de curatare, nu trebuie sa te ingrijorezi. Detergentul de pete nu este necesar pentru toate tipurile de murdarie, unele se pot curata cu produse de uz casnic, conform The Spruce.

In articolul de blog imobiliar de astazi sunt prezentate produsele care fac un miracol in procesul de curatare al petelor.

1. Markerul permanent
Ai patit de atatea ori sa iti murdaresti hainele cu marker permanent, iar acum te intrebi de ce se afla pe lista noastra? Acesta te poate scapa de anumite pete cum ar fi cele de clor de pe obiectele vestimentare colorate. In functie de culoare hainei, vei aplica pe zona in cauza un marker in aceeasi culoare. Totodata, markerul permanent este un truc bun pentru zgarieturile de pe anumite accesorii si incaltaminte.

2. Votca
Preferi scrierea cu stiloul in detrimentul oricarui alt instrument de scris? In acest caz, pe langa mainile pline de cerneala, cu siguranta, macar o data, se vor pata si hainele. Pentru acest tip de pete, votca este aliatul ideal. Cu un betios, o carpa curata sau o discheta imbibata in votca, trebuie sa tamponezi din exterior spre interiorul petei. Faci asta pana cand dispare, apoi poti tampona cu apa curata.

3. Creta alba
Este obiectul cel mai utilizat in copilaria noastra, de care ne amintim cu drag si pe care inca il mai utilizam. Daca patezi cu ulei un obiect vestimentar din garderoba, creta te va ajuta. Zona patata trebuie frecata cu putina creta si lasata sa actioneze. Repeti acest procedeu pana cand pata dispare sau devine insesizabila.

4. Painea
Si painea este un ajutor de nadejde in eliminarea petelor. De obicei, daca versi ceva lichid pe hainele tale, poti pune repede o felie de paine care absoarbe imediat si nu permite petei sa se intinda. Cu ajutorul painii, se pot elimina si petele mai vechi de ulei de pe produsele din piele.

5. Crema de ras
Probabil din acest moment, toti barbatii isi vor ascunde spumele de ras din casa. Procedeul este foarte usor. In momentul in care ai patat o haina, indiferent de tesatura, umezesti putin cu apa si apoi freci cu spuma de ras zona. Dupa ce ai frecat bine, poti limpezi sau doar sterge usor locul in care a fost pata.

6. Spray tehnic lubrifiant
Acesta este iarasi un ajutor pentru eliminarea petelor, cand nu ai la indemana un detergent potrivit. Ingredientele care compun spray-ul ajuta la eliminarea petelor de grasime sau ulei. Se pulverizeaza cu acest psray pe ambele parti, iar ulterior trebuie sa aplici peste pata un detergen de spalat haine obisnuit si sa o bagi la masina de spalat, pe programul optim pentru acel tip de material, la o temperatura ridicata.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: shutterstock.com