Rhapsody – un apartament ideal pentru iubitorii de frumos si de muzica

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
05.04.2019
Rhapsody – un apartament ideal pentru iubitorii de frumos si de muzica

Tematică muzicală într-un apartament din City Residence 

Am fost invitată de curând să văd un apartament proaspat amenajat din ansamblul rezidenţial City Residence din Sibiu şi am fost realmente impresionată de cât de frumos poate fi amenajat un apartament de doar 64 de mp utili. Astfel, am decis să scriu şi un material pentru cititorii noştri din online. Apartamentul nu este de vanzare, dar sper să vă placa si de ce nu, sa va inspire sa va reamenajati propriile locuinte.

Proprietarul apartamentului din imagini este un mare iubitor de muzică, iar amenajarea apartamentului cu numeroase obiecte muzicale, tablouri cu partituri, instrumente muzicale, a fost ceea ce şi-a imaginat dintotdeauna pentru propria locuinta.

Totusi, a urmarit si sa fie o locuinta practica. Astfel, a împletit funcţionalitatea cu elementele muzicale într-un mod inedit. Dormitoarele amenajate complet diferit, biblioteca mare si diversificata, semineul care arata foarte bine, dar serveste si ca sursa de caldura, canapeaua si masa de cafea, tablourile cu partituri si instrumentele muzicale vintage asezate strategic se impletesc frumos într-un design deosebit, iar rezultatul este unic, care place ochiului.

Zona de living,inima apartamentului Rhapsody

Intrarea in apartament se face intr-un hol deschis, de unde se vede tot livingul. Elementul principal al acestei incaperi este biblioteca frumoasa, care pastreaza atat publicatii actuale, cat si volume vechi. Cele doua corpuri de biblioteca incadreaza un semineu frumos, iar in cateva secunde mi-am si imaginat o dupa amiază de iarna, la gura semineului, cu o carte buna in mana.

Langa biblioteca si semineu regasim o canapea si masa de cafea, asezate pe un covor in nuante nisipii si albastrui. Caloriferele au fost ascunse de corpuri de mobilier, la fel cum se intampla si in cazul bucatariei.

Unde-i bucătăria? Nu-i bucătăria!

Probabil aspectul care m-a impresionat cel mai mult in acest apartament este faptul ca la prima vedere am crezut ca nu are bucatarie, aceasta fiind ascunsă, încorporată 100%. Bucataria este de fapt în dulapul mare care completează mobilierul din living. Acesta este locul unde proprietarul a ascuns chiuveta, frigiderul, masa pliabilă, scaunele, dar si alte spaţii de depozitare atât de necesare oricărei familii.

Camera românească

Apartamentul Rhapsody are doua dormitoare de 13.5 mp si de 12 mp. Un lucru inedit este faptul ca unul dintre dormitoare este amenajat 100% in stil traditional romanesc, cu elemente care ne duc cu gândul la vremurile de odinioară. Parchetul inchis la culoare, noptierele din lemn pur, patul din lemn, toate ne apropie de natura.

Printul traditional regasit in lenjeria de pat sau în draperii nu face decât să completeze frumos decorul. Un alt aspect care m-a impresionat aici sunt texturile folosite, pledul de pe pat este din lana, crosetat manual, iar detaliile de pe fetele de perna sunt unice si ma trimit cu gandul la zestrea pe care mi-a pregătit-o si mie bunica din partea mamei.

Particularitatea detaliilor

Intregul apartament iti da o stare de bine, e confortabil, e amenajat frumos, dar cu siguranta frumusetea consta in particularitatea detaliilor care fac trimitere la lumea muzicii. Partiturile au fost notate de un regretat profesor de muzica, iar instrumentele muzicale dateaza de zeci de ani si au fost achizitionate de la targuri vintage din tară.

Cât costă să amenajezi un apartament astfel?

Locuinta din imagini a fost un
apartament de vânzare cu predare la gri, astfel că suma costurilor de amenajare constă în finisaje, mobilier, iar mai apoi micile detalii care fac diferenţa. Iniţial, proprietarul şi-a alocat un buget de 10.000 de euro pentru toate amenajarile, iar acesta a fost doar putin depasit.

Finisajele au fost atent alese, s-a optat pentru produse şi materiale de calitate, iar acest lucru se vede la tot pasul. Parchetul, vopseaua de pe pereti, finisajele din baie, la toate primeaza calitatea. Mobilierul a fost facut pe comanda, ca sa „imbrace” perfect fiecare incapere. Cele mai costisitoare obiecte din apartament au fost biblioteca şi bucătăria ascunsă . Acestea au costat împreună aproximativ 4,000 de euro.


Foto credit: New Concept Living
Un material de Magdalena Gliga