Vecini galagiosi? Iata 3 modalitati prin care sa rezolvi problema

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
24.10.2022
Vecini galagiosi? Iata 3 modalitati prin care sa rezolvi problema


Pentru inceput, sa clarificam un lucru: sa procedezi la fel nu este o solutie ideala. Este proverbul romanesc - Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face -, fapt care se aplica si in aceasta situatie.
Nu poti lucra acasa? Nu te poti bucura de liniste? Hei, asta e viata la bloc, ar zice unii. Dar este oare chiar asa?
Si pentru ca fiecare dintre noi ne-am confruntat macar o data in viata cu aceasta situatie, redactam un material cu 3 modalitati care pot ameliora disconfortul acasa.


1. Te imprietenesti cu ei. E mai dificil sa i deranjam pe prieteni si raspundem mai rapid solicitarilor de a reduce decibelii.

Cea mai simpla si civilizata cale poate fi aceasta: sa te imprietenesti cu vecinii si sa te asiguri ca solitarile tale de a reduce galagia sunt luate in serios. Este o vorba deja cunoscuta care spune “Cainele se leaga cu funia, iar omul cu vorba buna”. Cu scandal si ranchiuna nu vei obtine prea mult. Abordeaza o atitudine pasnica si intelegatoare, iar lucrurile cu siguranta se vor schimba in bine.

2. Abordezi autoritatile locale si incerci sa ti se faca dreptate.

Daca vorba dulce nu aduce, atunci poate este necesar sa apelezi la autoritati. Exista niste ore de liniste stabilite de autoritati si de administratia blocului, iar acestea trebuiesc respectate. Daca simti ca spatiul tau este invadat si nu-ti gasesti linistea acasa, apeleaza la ajutorul organelor de politie si cere ajutor. Nu este o metoda placuta si nici facil de implementat, dar in fond fiecare cetatean are niste drepturi care trebuie respectate.


3. Iti cumperi un alt apartament, mai bine izolat fonic.

Nu este cea mai la indemana varianta, dar uneori este mai bine asa. Daca locuiesti intr-un apartament cu izolatie fonica precara, orice zgomot mic va fi resimtit de 10 ori mai acut. Este posibil deci ca nu vecinul sa fie problema, ci propria ta locuinta. Alege cu atentie un apartament, pune intrebarile tehnice legate de izolatia fonica si termica si asigura-te ca achizitionezi apartamentul ideal pentru tine.

Daca nu ai gasit apartamentul perfect pentru tine si familia ta, noi suntem aici sa te ajutam.

Vezi AICI oferta noastra completa de apartamente de vanzare
Urmareste-ne pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare.
Vezi AICI pachetul nostru complet de servicii imobiliare Sibiu.